Galerii: Prantsusmaal müüdi Charlie Hebdo hommikul läbi minutitega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse satiiriajakiri Charlie Hebdo uus number pärast 7. jaanuari terrorirünnakut ilmus täna ning see müüdi hommikul läbi minutitega.

Uue, 16 leheküljega numbri esikaanel on kujutatud prohvet Muhamedi tekstiga «Je suis Charlie» (Mina olen Charlie)  ja «Tout est pardonné» (Kõik on andestatud), kirjutab Daily Mail.

Tavaliselt müüakse seda väljaannet 30 000 eksemplari nädalas. Nüüdset numbrit trükiti kolm miljonit eksemplari.

Twitteri kasutaja Eric Randolph kirjutas: «Minu kodulähedase ajalehekioski juures oli kell 5.45 järjekorras 70 inimest».

Pariisi Gare de L´Esti juures ajalehekioskit pidav Michel Blanchet teatas, et järjekorrad olid pikad ning mitte kõigilse soovijatele ei jätkunud seda satiiriväljaannet.

Paljud müügikohad olid sunnitud panema sildi, et Charlie Hebdo on läbi müüdud.

Nädal tagasi kaotas elu kaheksa Charlie Hebdo ajakirjanikku, nende seas ka peatoimetaja ja kolm karikaturisti.

Toimtust ründas kolm maskides ja relvastatud meest, kes teatasid, et rünnak tehti, kuna satiirileht pilas pidevalt islamit.

Uues numbris on ka hukkunud karikaturistide pilte. Üks kujutab näiteks tuntud, kuid nüüdseks surnud nunna rääkimas oraalseksist, teine aga seda, kuidas moslemi, juudi ja kristlaste juhid jaotavad maailma.

Ka on seal elu kaotanud karikaturisti Georges Wolinski karikatuur, mis kujutab Islamiriigi juhti Abu Bakr al-Baghdadi ning talle soovitakse head tervist.

Tegemist oli viimase karikatuuriga, mis valmis enne möödunudnädalast rünnakut.

Charlie Hebdo esindajate sõnu tuleb religiooni pilada.

«Möödunud nädalal tegi ateistlik väljaanne Charlie Hebdo rohkem imesid kui kõik pühakud ja prohvetid kokku,» teatati.

Karikaturist Renald Luzier sõnas eilsel pressikonverentsil, et esiküljel on nuttev tegelane ning see on prohvet Muhamed.

Luzieri sõnul said kolleegid aru, et tegemist on esiküljega kui ta lisas «kõik on andestatud».

Paljud moslemid on arvamusel, et Prantsuse satiiriajakiri solvab nende usku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles