Peterburi aselinnapea elanikele: diivanilt püsti ja lund kühveldama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume koristamine
Lume koristamine Foto: SCANPIX

Venemaa Peterburi aselinnapea sõnul peaksid linnaelanikud ise selle eest hoolitsema, et tänavad lumest puhtad oleksid, mitte linnavõimud.

Aselinnapea Igor Albin andis sellise soovituse pärast seda kui linlased kritiseerisid võime, et tänavaid ei ole pärast lumesadu suudetud lumest puhastada, edastab Meduza news.

Üks kritiseerija oli ajakirjanik Pavel Smolja, kes edastas Facebookis, et ta ta libises ning oleks äärepealt vigastada saanud, kuna tänav oli lume tõttu ohtlik.

Albini sõnul on Peterburi elanikud liigse mugavusega ära hellitatud ja ei viitsi selle tõttu kodanikualgatust üles näidata.

«Liigne võimudele toetumine on nüüdisühiskonna haigus. Kodanikud ootavad, et riik peseks nende eest nõud, hoiaks aia korras, kavataks lapsi, kaitseks välisvaenlase eest ning tegeleks kõigega, mis on häiriv,» jätkas aselinnapea.

Albini sõnul peaksid kodanikud televiisori vaatamise asemel end diivanilt püsti ajama, lumelabida kätte võtma  ning minema lund koristama. Ta rõhutas, et see tegevus tuleb  nii füüsilisele kui vaimsele tervisele kasuks.

«Lume kühveldamine võib aidata peast pühkida rumalad soovid ja nõudmised,» nentis linnajuht.

Aselinnapea ettepanekut kritiseeriti sotsiaalmeedias. Kriitikute sõnul maksavad nad makse ning osa rahast peaks minema tänavate korrashoiule.

Oli ka neid, kes olid kommentaarides iroonilised.

«Kui on tulekahju, ei tasu kutsuda tuletõrjujaid. Kaasa naabrid, võta ämber vett ja ole ise tuletõrjuja. Kui su koju tungivad röövlid, ära kutsu politseid. Kogu sõbrad kokku, otsi pätt üles ja anna talle peksa,» ironiseeris muusik Mihhail Sevtšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles