Autoleht paljastas kogemata Venemaa laevastiku saladuse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaandes Top Gear Russia avaldatud foto
Väljaandes Top Gear Russia avaldatud foto Foto: businessinsider.com

Väljaande Business Insider teatel võis autoleht Top Gear Russia avaldada kogemata Venemaa laevastiku salajase allveelaeva foto.

Tegemist olevat arendamisel olevat allveelaevaga, mille kohta kasutatakse tähistust AC-12 ning lastefilmi järgi  hüüdnime Losharik.

Samast tähelepanekust teatas Twitteris uudistekanal Sputnik.

Top Gear Russia komistusele juhtis esmalt tähelepanu Slon Media, mis leidis vastavasisulise viite Vene teadlaste blogist.

Vene relvaasjatundja Vasili Sitšev sõnas, et suure tõenäosusega avalikustati kogemata uut tüüpi allveelaeva foto.

«Selles ei saa siiski lõpuni kindel olla, et tegemist on uue allveelaevaga AC-12. Tegemist on salaprojektiga ning ametlik info selle kohta praktiliselt puudub. 2007., 2010. ja 2011. aastal avaldati meedias fotosid, millel väideti olevat Losharik. Kui kõrvutada neid fotosid Top Gearis avaldatuga, siis sarnasus on tegelikult ilmne,» teatas Sitšev.

Venemaa uuendab relvastust, kaasa arvatud allveelaevastikku ning uut tüüpi relvad ja alused kavatsetakse kasutusele võtta 2020. aastal.

Venemaa tahab täiendada oma Põhja-Jäämere ja Vaikse ookeani laevastikku vähemalt 16 uue sõjalaevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles