Soomlasi kutsutakse üles hakkama taimetoitlasteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljad
Köögiviljad Foto: SCANPIX

Soome taimetoitlaste ja loomakaitse liit käivitas jaanuari alguses kampaania, millega kutsutakse soomlasi hakkama taimetoitlasteks.

Vegaanihaaste (Taimetoiduväljakutse) nime kandvas kampaanias kutsutakse üles jaanuaris muutma oma menüüd ning katsetama taimetoiduga, edastab iltasanomat.fi.

Oma nõusoleku taimetoidukampaanias osalemiseks on andnud mitmed Soome kuulsused.

Selles kampaanias ei ole taimetoitlastel lubatud lisaks lihale ja kalale ka piim ja munad, mis on samuti loomsed.

Ka ei saa süüa mett, mis on ka loomne, kuna mesilaste puhul on tegemist putukatega.

Taimetoitlust peetakse üldjoontes tervisele kasulikuks ning kui õigesti toituda, siis saadakse taimedest kätte kõik vajalikud toitained.

Taimse toidu puhul tuleb tähelepanu pöörata, et saadaks ka neid aineid, mida on rohkelt loomsetes toitudes  nagu näiteks D-vitamiin, B12-vitamiin ja kaltsium.

«Kutsume kõiki üles katsetama taimetoiduga, mis on loomade- ja keskkonnasõbralik. Minnes üheks kuuks üle taimetoidule, saab säästa kümnete loomade elusid, suures koguses vett ning tekib vähem kasvuhoonegaase. Taimetoitlaseks hakkamine on heategu nii oma tervisele kui keskkonnale,» sõnas Vegaanihaaste kampaania pressiesindaja Anne Nieminen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles