24 aastat tööd mitte teha viitsinud mees vallandati lõpuks ta ametikohalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India ametnik
India ametnik Foto: SCANPIX

Indias vallandati insener, kes 24 aastat tegelikult mitte päevagi tööd ei teinud.

A. K. Verma oli India avaliku halduse firma juhtiv insener, keda viimati nähti töökohal 1990. aasta detsembris, kirjutab The Telegraph.

Indias on riigiametid tavaliselt niiöelda igavesed töökohad, kuid Verma läks oma suhtumisega liiga kaugele.

«Ta tahtis oma nüüdse vallandmise eest kompensatsiooni saada, selle tõttu käivitati uuring, kas ta üldse tööd tegi,» seisis India valitsuse teates.

Uurimine näitas, et ta mõisteti juba 1992. aastal süüdi selles, et ta tööle ei ilmunud. Kulus veel 22 aastat enne kui ta riigitöölt vallandati.

India tööseaduste kohaselt on töötajaid keeruline vallandada ning kohest vallandamist saab rakendada vaid kuriteo toimepanemise korral.

India kahes osariigis Rajastanis ja Madhya Pradeshis muudeti tööseadusi, mis võimaldavad vallandamist lihtsamatel tingimustel. Selle kiitsid tööandjad heaks, kuid mitte ametiühingud.

India peaminister Narendra Modi käivitas tööluuside tegijate vastase kampaania ning riigiametnike tööloleku kontrolliks kasutatakse sõrmejälgede skännerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles