Pühapäeval toimub taas kaevurite päev

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevurite päev toimus taas Toila Oru pargis.
Kaevurite päev toimus taas Toila Oru pargis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Olgugi et Eesti Energia otsustas sel aastal kaevurite päeva mitte pidada, toimub kaevurite päev sel pühapäeval, 29. augustil algusega kell 16 Toila Oru pargis.

Tänavuse peo korraldab äsjaloodud mittetulundusühing Kaevurite Päev. Üks ürituse korraldajatest, endine Eesti Põlevkivi juhatuse esimees, praegune riigikogu liige Lembit Kaljuvee ütles, et tänavuse kaevurite pidupäeva peamiseks printsiibiks sai, et üritus on kõigile vaba sissepääsuga ja tasuta, nii nagu ta kogu aeg on olnud.

“Oli ju kaevurite päevast saanud Ida-Virumaa suurim rahvaüritus,” põhjendas Kaljuvee. “Kaevurite päeva eesmärk on ikka endine: väärtustada kaevuri elukutset ja selle kaudu kogu Ida-Virumaad.”

Kaevurite päeval toimub taas kontsert, peetakse spordivõistlusi, oma ettevõtmised on lastele.

Õhtusel kontserdil esinevad hiljuti Jurmala lauluvõistlusel auhinnatud Uku Suviste, igihaljas Anne Veski ja üks Eesti rokisaurusi Kolumbus Kris. Oma osa kontserdiprogrammi annavad esinejad Ida-Virumaalt.

Spordivõistluste võrkpalliturniiril osalevad võistkonnad pea kõigist Ida-Virumaa linnadest. Jalgpallis võtavad teineteiselt mõõtu maapealsed ja maa-alused ehk siis kaevandused versus karjäärid. Taas on kavas juhtide penaltilöömise võistlus. Igaüks võib osa võtta sangpommi tõstmisest ja kaevurisaapa viskevõistlusest.

Avamisel kell 18 süüdatakse kaevurite päeva tuli, autasustatakse regiooni tublimaid põlevkivikaevureid. Kaevureid on lubanud tervitama tulla riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Päeva lõpetab kell 23 ilutulestik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles