Täna tele-esilinastub «Venemaa impeeriumi-igatsus»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Venemaa impeeeriumi-igatsus»
«Venemaa impeeeriumi-igatsus» Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 tele-esilinastub Kanal 2s dokfilm «Venemaa impeeriumi-igatsus», mis aitab mõista tänaste sündmuste põhjuseid ja tagamaid. Mis seisab Putini maailmavallutuslike plaanide taga ja kas neil on lootust teostuda?

«Tänases maailmas võidab kõige tugevam. Ainult tugevatele on siin maailmas ruumi,» ütleb saates Vladimir Putini partei „Ühtne Venemaa“ liige Aljona.

Kui Vladimir Putin 2000. aastal võimule tuli, ei varjanud ta igatsust Nõukogude impeeriumi järele. Ta võttis üle majanduskriisist räsitud riigi, mis oli kaosesse langemas. Kehtestanud autoritaarse režiimi, asus Putin kunagist impeeriumit taastama jõhkra jõu, diplomaatia ja tohutute loodusvarade abil.

Foto: Kanal 2

Venemaa kehtestas end Ukrainas, Gruusias, Kesk-Aasias ja Kaug-Idas. Silme ees terendab Euraasia Liit, mis pakuks konkurentsi Euroopa Liidule. Kas neil maailma-vallutuslikel plaanidel on tõesti lootust teostuda? Kas Venemaa naabrid peavad Putini unistuste eest ränka hinda maksma?

Dokfilm «Venemaa impeeriumi-igatsus» on Kanal 2s täna kell 20:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles