NUKU teatris esietendub komöödia täiskasvanutele

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Selde etenduses «1i»
Kaisa Selde etenduses «1i» Foto: Nuku

Sel pühapäeval esietendub NUKU teatris füüsiline komöödia «1i», kus laval on näitlejanna Kaisa Selde. 

Lavastuse autorid, vabakutseline koreograaf Siim Tõniste ja NUKU teatri näitleja Kaisa Selde on «1i» jaoks võtnud aluseks isiklikud kogemused. Publikulegi tuttavaid elusituatsioone esitatakse kergelt eneseiroonilise alatooniga. Lavastus peamised teemad on üksi olemine, kuid mitte tingimata üksildus, ning püüdlused tõsiseltvõetavuse, enesekindluse ja tõeliste väärtuste poole.

Tõniste ja Selde on kauaaegsed sõbrad ning on soovinud juba ammu midagi koos lavale tuua. Lõpuks on aeg küps. «1i» on loodetavasti paljudest tulevatest koostöödest esimene. Selde sõnab: «Vahel jäävad mingisugused asjad hingele ning tahaks neist rääkida. Miks mitte teha seda teha läbi nalja. Minu jaoks on eneseiroonia kripeldama jäänud asjadest rääkimise parim väljund.»

Lavastusgruppi kuulub ka helilooja Ekke Västrik, kes on loonud helimaailma juba paljudele NUKU teatri lavastuste.

Selle lavastusega saab teatri noorte- ja täiskasvanute repertuaar kauaoodatud ja hea täienduse.

Teatri kunstiline juht Taavi Tõnisson sõnab, et selle poolaasta uuslavastuste põhirõhk on lisaks noortele ka täiskasvanutel. «Ühtlasi on mul hea meel, et aasta alguses figureerivad uutes lavastustes naised – praegu Kaisa ning veebruaris esietenduvas «Ajarefräänis» näitlejana Helle Laas ning lavastaja Jaanika Juhanson,» lisab Tõnisson.

Lavastus «1i» esietendus toimub 11. jaanuaril kell 18:00 NUKU teatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles