Talvel ei pea olema viletsate juuste päevi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väljaanne Good Housekeeping tõi ära võimalused, mis aitavad talvel mütsi kandmise perioodil ennetada viletsate juuste päevi.

Paljudel jahedas kliimas elavatel naistel on igal talvel probleem, et müts vajutab juuksed vastu pead ning soeng on väga inetu.

Nõuanded, mis aitavad ennetada kehva soengut:

Enne mütsi pähe panemist peavad juuksed täiesti kuivad olema, siis ei vajuta müts neid vastu pead.

Kui panna müts niisketele juustele, siis vajutab peakate need alla.

Enne fööni kasutamist tuleks juustele panna kohevust andvaid vedelikke või geele. Need takistavad mütsi pähe panekul soengu  äravajumist.

Eelistada tuleks vilasest või puuvillasest materjalist mütse.

Sünteetilisest materjalist mütsid  tekitavad staatilist elektrit, mis juustele halvasti mõjub ning juuksed vastu pead surub.

Kasuta tavapärasest suuremat mütsi

Suurem müts jätab juustele rohkem ruumi ning ei suru juukseid nii alla kui täiesti pea ümber olev müts. Lisaks aitab suurem müts hoida soengu vormis.

Kasuta vahel kuivšampooni

Kui juuksed on liiga vastu pead ning soengut ei ole ollagi saab piserdatav kuivšampoon abiks olla. See tõstab juukseid ning sõrmedega modelleerides saab kena soengu.

Tukk jätta mütsi alt välja

Vahelduseks võiks lõigata tukk. Müts asetada pähe nii, et see ei ulatu täiesti otsmikule, kuid peidab kõrvad. Kui tukk ei ole vastu pead, siis näeb soeng parem välja.

Aitab ka hobusesaba

Kui juuksed panna hobusesabasse või patsi, siis on need juba varasemast vastu pead ning vajumist ei ole karta. Hobusesaba saab päeva jooksul lahti võtta ja uuesti teha, et see kohevam näiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles