Septembri lõpul kõlavad Viljandis kitarrihelid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kitarrifestival.
Viljandi kitarrifestival. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

21.-25. septembrini leiab Viljandis aset kolmas kitarrifestival, mille eesmärk on edendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu.
 

Viljandi kitarrifestivali peaesineja sel aastal on Rootsi tippkitarrist Ulf Wakenius, kes astub üles lugupeetud Rootsi dirigendi Örjan Fahlströmi ja Estonian Dream Big Bandiga.

Viljandis esinevad veel Ben Monder (USA) koos Kristjan Randaluga, Niklas Winter Soomest koos Siim Aimla ansambliga, Jacob Young Norrast koos kaasmaalasest saksofonist Bendik Hofsethiga, Oleg Pissarenko Quartet ning soolokavaga Paul Daniel.

Kuna kitarrifestival tutvustab igal aastal mitmesuguseid kitarri sugulaspille, siis tuleb Viljandisse ka tunnustatud bassimängija Yves Carbonne Prantsusmaalt, kes musitseerib koos Raul Vaiglaga.

Kontserdid toimuvad tänavu klubis Puhas Kuld, pärimusmuusika aidas, nukuteatris ja Jaani kirikus.

Mittetulundusühing Viljandi kitarrifestival annab välja iga-aastast Tiit Pauluse nimelist noore kitarrimängija preemiat, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast  kitarriõpingute alal täiendada. Eelmisel aastal osutus selleks Erki Pärnoja. Tema kontsert koos trummari ja löökriistamängija Kristjan Kallasega avab sel aastal Viljandi kitarrifestivali.

Korraldajad soovivad festivali raames koondada kitarritudengeid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist meistrikursustele. Toimuvad  jamsessioon'id, õpitubade ülesastumised, kus esinevad tudengiprojektid ja festivali kitarriorkester.

Viljandi Kitarrifestivali peamised koostööpartnerid on Viljandi kultuuriakadeemia, Tallinna Filharmoonia, Eesti Kultuurkapital ja Viljandi linnavalitsus.

www.viljandiguitar.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles