Pärnu jahtklubi pikendab ürituste hooaega kevadeni

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi menukad suvekontserdid saavad sügisel järje.
Pärnu jahtklubi menukad suvekontserdid saavad sügisel järje. Foto: Erakogu

Seni vaid suvise kontserdipaigana tuntud Pärnu jahtklubi kutsub esmakordselt publikut nautima eriilmelisi kontserte ja üritusi ka sügistalvisel hooajal. Tulevikus võivad pärnakaid oodata purjetamise teleülekanded.

“Nagu suvel, pakume ka sel sügistalvel publikule nädalas kolme kontserti,” rääkis jahtklubi programmijuht Ott Tammsalu. “Pärnus on palju klubisid ja kõrtse, kuid keskealisele inimesele mõeldud kultuursemat meelelahutust pakutakse vähe. Tahame selle tühimiku täita. Arvan, et renoveeritud jahtklubi näol on Pärnu saanud juurde ühe atraktiivse kontserdipaiga.”

Oktoobri lõpuni saab jahtklubis nautida muusikat igal kolmapäeval, reedel ja laupäeval. Oktoobrist, mil algab jahtklubi traditsiooniline kolmapäevane mälumängusari, toimuvad kontserdid neljapäevast laupäevani.

Kolmapäevaseid õhtuid aitab jahtklubi restoranis täita Pärnu Bluesiklubi, reedeti mängivad koos live-esinejaga meeleolumuusikat DJd ja laupäeval kõlab jahtklubis elav muusika. Kord kuus on oodata suuremat esinejat.

Jahtklubi plaanib läbi teemaõhtute tuua maailma pärnakaile koju kätte.

“Oktoobrist algavad iga kuu kolmandal reedel teemaõhtud, mille ajal oleme eri riigis, kõlab sealne muusika, pakume selle maa toite, räägime kultuurist ja ehk vaatame filmegi,” avas Tammsalu. “Loomulikult on soov kutsuda esinema mõni antud maa muusikat viljelev bänd. Esimene teemaõhtu viib Indiasse, aga kavas on veel näiteks Mehhiko teemaõhtu ja Kariibi mere kruiis.”

Selle kõrval võivad linlased osaleda iga kuu viimasel reedel toimuvatel jahtklubiõhtutel, kus purjetajad räägivad oma reisidest, aga ka ajaloost, laevadest ja paljust muustki.

“Jahtklubiõhtud on hästi mõnusad ja vahetud üritused, kuhu tasub kindlasti tulla,” märkis Tammsalu.

Jahtklubi sügishooaja avab 3. septembril Uganda multiinstrumentalist Joel Sebunjo. Stiililiselt on tema muusika mitmekesine, peegeldades žanre, nagu mbalax, mali blues, salsa ja rai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles