Angelina Jolie hakkab tegema filmi Bosnia sõjast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Angelina Jolie plaanib katsetada kätt režissöörina.

Nimelt on tal plaanis teha film Bosnia sõjast, kus peategelasteks on Serbia mees ja Bosnia naine, kirjutab Hollywood Reporter.

Romantiline draama põhineb 35-aastase näitlejanna enda käsikirjal ning rollidesse palgatakse kohalikud näitlejad.

Jolie on ka filmi produtsent ning see linateos valmib tal  koos Briti produtsendi Graham Kingi ja äripartneri Tim Headingtoniga.

Jolie külastas möödunud nädalalõpul Sarajevot ning kohtus kohalike võimukandjatega, arutamaks tuhandete Bosnia sõja tõttu kannatanute abistamist.

«Minu film on armastuslugu, mitte poliitiline seisukohavõtt,» selgitas ÜRO pagulasorganisatsiooni (UNCHR) heatahte saadik Jolie.

Bosnia sõda leidis aset 1992 – 1995 ja käivitus pärast Jugoslaavia lagunemist. Balkanile tekkisid iseseisvad ja suveräänsed riigid. Selles piirkonnas on kolm suuremat rühma – Bosnia moslemid, katoliiklastest horvaadid ja õigeusklikud serblased. Jugoslaavia lagunemisel tekkis erinevate gruppide vahel võitlus. Bosnia horvaadid ja moslemid ühinesid serblaste vastu, kes püüdsid neid välja ajada ja etnilise puhastusega tappa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles