Briti spiooni võis tappa homokallim

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiuurijad maja juures, kust leiti Briti spiooni surnukeha
Politseiuurijad maja juures, kust leiti Briti spiooni surnukeha Foto: SCANPIX

Londonis tapetuna leitud Briti spiooni juhtumi uurijate sõnul võis tapmise taga olla mehe homokallim.

Briti välisluures MI6 töötanud Gareth Williamsi surnukeha leiti tema Pimlicos asuvast korterist, kirjutab news.com.au.

Mees oli pandud suurde kotti, mis omakorda oli tõstetud vanni.

Uurijate sõnul võis Williams olla seal surnuna kaks nädalat. Williamsi korter asub vaid paarisaja meetri kaugusel MI6 peakorterist.

Samuti kahtlustatakse, et spioon oli transvestiit, sest ta korterist leiti üsna palju naisteriideid. Samuti on teada, et 31-aastane mees külastas Soho ja Vauxhall Crossi geibaare.

Williams töötas üheaastase lepingu lausel MI6 ja pidi pärast seda tagasi pöörduma oma tavapärasele töökohale valitsuse juures, kus ta töötas pealtkuulamiseksperdina.

Oletatakse, et mehel ja ta homoarmukesel tekkis selle pärast vaidlus.

Kuid ei välistata ka seda, et ta mõrvati ta ameti tõttu.

Luureametnike sõnul tuleb uurida, kas tapja võis varastada salastatud materjali, mida on võimalik Suurbritannia vaenlastele müüa.

Politsei kinnitusel ei ole Williamsi korteris sissemurdmise jälgi ning tema isiklikke esmeid ei varastatud. Ka spiooni mobiiltelefon ja SIM-kaardid olid alles.

Esialgses raportis seisab, et spiooni pussitati mitu korda ning topiti siis suurde spordikotti. Lahkamine siiski välistas, et mees oleks surnud pussitamise tagajärjel. Uuritakse, kas teda enne pussitamist võidi kägistada või uimastada.

Williamsi pere sõnul ei rääkinud ta oma tööst.

Väidetavalt kuulub korter, kus mees elas Briti luurele. Omanik on peitunud firma taha, mis kannab nime New Rodina ning see on registreeritud Briti Neitsisaartel. «Rodina» tähendab vene keeles «kodumaa».

Juhtumi uurimine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles