Pildid: karvadesse kasvanud koer ei suutnud end liigutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Novosibriskis elanud pensionärile Gore Ždanovile kuulunud koer oli nii karvadesse kasvanud, et ei saanud end enam liigutada.

Mees suri 79-aastasena üks aasta tagasi ning sugulased ei hoolitsenud looma eest korralikult, edastab viralspell.com.  

Loomale anti süüa ja juua, kuid teda ei viidud jalutama, vaid pandi rõdule värsket õhku hingama.

Pere oli sunnitud lõpuks loomakaitsjad ja veterinaari kohale kutsuma, kuna koer oli nii karvadesse kasvanud, et ei suutnud enam korralikult hingata ega käia, samuti oli tal kehast jääkide väljutamisega raskusi.

Hooldamismeeskonnal kulus kolm tundi enne kui nad suutsid liigsed karvad koeralt eemaldada. Samuti puhastati koera hambad.

Veterinaari sõnul oli see üsna šokeeriv, mida nad nägid. Karvade eemaldamisel ilmnes, et kehal olid liigse karvkatte tõttu tekkinud haavandid ja villid.

Koera uued omanikud ei teadnud isegi koera nime ning päästjad andsid talle nimeks Cocos.

«See koer ei suutnud end liigutada. Meid kutsuti, kuna sugulased tahtsid surnud mehe korteri maha müüa ja koerast vabaneda. Karvade eemaldamine aitas tal ellu jääda. Loodame, et ta paraneb,» selgitas loomakaitsja.

Cocosest sai kohaliku koerteasjatundja Jelena Rivvo lemmik. Koer on spetsiaalsel dieedil, et ta tervis täielikult taastuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles