5 nippi, kuidas märkamatult kaalu kaotada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas kaotada märkamatult kaalu?
Kuidas kaotada märkamatult kaalu? Foto: SCANPIX

Sa võid meeleheitlikult kaloreid lugeda... või kaotada ilma suurema vaevata kolme kuuga viis kilo.

Ajakirja Redbook kinnitusel on kaalukaotuse saladuseks muuta oma keskkonda ja harjumusi nii, et sööd ilma sellele mõtlemata vähem.

1. Ära söö telekavaatamise ajal. Ühe uuringu kohaselt õgisid telekat vaadanud inimesed tervelt 40 protsenti rohkem kartulikrõpse kui need, kes sõid laua taga. Miks? Telekat vaadates keskendume vaadatavale ja mugimine muutub automaatseks. Lisaks tunnevad inimesed sageli, et süüa on vaja nii kaua, kuni saade lõpeb.

2. Kasuta väiksemaid taldrikuid. Nõude suurus mõjutab tarbitava toidu kogust. Toitumisekspertide läbi viidud uuringust selgus, et suuremate kaussidega varustatud inimesed sõid 31 protsenti rohkem jäätist kui need, kellele anti väiksem kauss.

3. Hoia maiustused käeulatusest väljas. Uuringust selgus, et käeulatusse paigutatud kommikausi tõttu sõid inimesed keskmiselt viis kommi rohkem kui need, kellest olid maiustused kolme meetri kaugusel. Pane küpsised ülemistele riiulitele ja aseta jäätis külmikus tahapoole ning tervislikud toidud ette.

4. Söö seistes. Inimesed söövad ligi 20 protsenti vähem, kui seda serveeritakse kõrgel letil, mitte perekondlikul söögilaual. Kui pead seisma, mõtled sa hoolikamalt, kas ikka tahad toitu juurde.

5. Tükelda liha ja juust. Selle asemel, et serveerida kõike suurte tükkide ja fileedena, lõigu juust ja liha peenikeseks. Inimesed kipuvad arvama, et väiksemates tükkides on tegelikkusest rohkem toitu ja on rahul, kuigi tegelikult söövad vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles