Conchita Wurst tahaks veeta nädala Vladimir Putiniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conchita Wurst
Conchita Wurst Foto: SCANPIX

Austria laulja Conchita Wurst, kodanikunimega Thomas Neuwirth andis väljaandele Kurier intervjuu, milles sõnas, et ta tahaks veeta nädala Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, kuna see aitakas tal seda riigijuhti paremini mõista.

2014. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitja loodab, et lähitulevikus saab ta võimaluse külastada Venemaad, edastab The Local.

«Kes on Vladimir Putin tegelikult? Millise surve all ta on? Putin vajab, et teda respekteeritaks. Just see vajadus asetab Putini vähemusse, ka seksuaalvähemusse kuulujatega ühele pulgale,» sõnas laulja.

Neuwirth on avalikult homoseksuaal ning naissoost Conchita on ta teine mina.

Laulja on andnud oma lavategelasele Conchita Wurstile isegi väljamõeldud eluloo: Conchita sündis Colombia mägikülas ning abiellus Prantslasest burleskitantsijaga.

Austerlase sõnul on tal Venemaal palju fänne hoolimata selle riigi negatiivsest suhtumisest seksuaalvähemustesse.

«Need fännid näitavad, et mitte kõik venelased ei ole oma riigijuhtide poliitikaga nõus,» lisas laulja.

Venemaad tuntakse  nii seal leviva homofoobia kui ka hiljutise seaduse tõttu, mis keelab homopropaganda alaealiste seas.

Homovastane Peterburi linnapea Vitali Milonov pöördus Venemaa kultuuriministeeriumi poole lootuses, et Wursti esinemine Moskvas ära keelatakse.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov teatas, et Wursti ja Putini kohtumine ei saa lähiajal aset leida, kuna Vene presidendi töögraafik on väga tihe.

Selle aasta mais teatasid Venemaa kontserdikorraldajad ja ametnikud, et neil peaks olema oma Eurovisiooni sarnane lauluvõistlus, kus ei esineks seksuaalvähemusi.

Venemaa konservatiive vihastas, et Eurovisooni võitis seksuaalvähemuste hulka kuuluja, kelle elustiil ja arusaamad ei ühti nende omadega.

Välja pakuti, et Venemaa korraldatava lauluvõistluse pealkiri võiks olla Euraasia lauluvõistlus ning selles osaleksid riigid, kus homopropaganda on keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles