Norah Jonesi teeb albumil «…Featuring» koostööd kuulsate artistidega

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norah Jonesi uus album «…Featuring»
Norah Jonesi uus album «…Featuring» Foto: promo

EMI tütarfirma Blue Note Records avaldab 3. novembril kogumikalbumi «…Featuring», millel kõlavad mitmekordse Grammy muusikaauhinna laureaadi Norah Jonesi duetid paljude staaridega.


Kaheksateistkümnest laulust koosneval plaadil laulab Norah koos legendaarsete artistidega nagu Ray Charles, Willie Nelson ja Dolly Parton ning 21. sajandi ikooniliste ansamblitega Foo Fighters ja OutKast.

«Olen alati meelitatud ja põnevil, kui mind kutsutakse laulma artistidega, keda imetlen. Teiste artistidega töötamine toob su mugavustsoonist välja, mistõttu sa ei teagi, mida oodata – tunned end nagu väike laps, kes mängib uue sõbraga,» räägib Jones.

Albumil kõlavad laulud hõlmavad lauljatari tervet karjääri, alustades tema varaseimate lindistustega (aastast 2001 versioon Roxy Musicu laulust «More Than This» kitarrist Charlie Hunteriga) ja lõpetades koostöös ansambliga Belle and Sebastian sündinud lauluga «Little Lou, Ugly Jack, Prophet John», mis kõlab ka ansambli sügisel ilmuval kauamängival. Albumit «…Featuring» võib pidada omamoodi paralleelseks ajalooks Jonesi neljale sooloalbumile, mida on ülemaailmselt müüdud üle 40 miljoni eksemplari.

Kogumik tõestab taas Jonesi muusikalist mitmekesisust – džässist kantri ning hiphopist rokini. Kolm laulu on olnud avaldatud plaatidel, mis on võitnud Grammy Aasta Albumi auhinna (Ray Charlesi «Genius Loves Company», Herbie Hancocki «River: The Joni Letters» ja OutKasti «Speakerboxxx/The Love Below») ning mitu teist laulu on kandideerinud erinevatele Grammy`dele.

«…Featuring» sisaldab ka Jonesi enda ansamblite ja projektide (The Little Willies ja El Madmo) lugusid ja laule artistidega, kellega lauljatar on tuuridel käinud (M. Ward, Sasha Dobson, Gillian Welch ja David Rawlings). Samuti kõlavad albumil lood, mille on klassikaks laulnud Elvis Presley, Johnny Cash, Joni Mitchell ja Roy Orbison ning uus materjal innovaatilistelt laulukirjutajatelt  Ryan Adams ja Q-Tip.

«Paljusid plaadil kaasategevaid artiste olen imetlenud juba alates lapsepõlvest. On ka minust nooremaid ja minu kaasaegseid. Kuigi muusikud on väga mitmekesised, kõlavad laulud koos väga hästi,» ütleb Norah Jones.

Lood albumil:

  1. Love Me – The Little Willies
  2. Virginia Moon – The Foo Fighters featuring Norah Jones
  3. Turn Them – Sean Bones featuring Norah Jones
  4. Baby It's Cold Outside – Willie Nelson featuring Norah Jones
  5. Bull Rider – Norah Jones and Sasha Dobson
  6. Ruler Of My Heart – Dirty Dozen Brass Band featuring Norah Jones
  7. The Best Part – El Madmo
  8. Take Off Your Cool – OutKast featuring Norah Jones
  9. Life Is Better – Q-Tip featuring Norah Jones
  10. Soon The New Day – Talib Kweli featuring Norah Jones
  11. Little Lou, Prophet Jack, Ugly John – Belle & Sebastian featuring Norah Jones
  12. Here We Go Again – Ray Charles featuring Norah Jones
  13. Loretta – Norah Jones featuring Gillian Welch and David Rawlings
  14. Dear John – Ryan Adams featuring Norah Jones
  15. Creepin' In – Norah Jones featuring Dolly Parton
  16. Court & Spark – Herbie Hancock featuring Norah Jones
  17. More Than This – Charlie Hunter featuring Norah Jones
  18. Blue Bayou – Norah Jones featuring M. Ward
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles