Kogu tõde modellisaatest: kas diivade hüsteeriahood on lavastatud ning armudraamad on ehtsad?

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti tippmodelli» esimene saade; Brigitta, Rauno, Gerili
«Eesti tippmodelli» esimene saade; Brigitta, Rauno, Gerili Foto: Oliver Moosus

Kanal 2 menusaate "Eesti tippmodell" toimetaja Katrin Pauts vastab netikommentaatorite saadet kritiseerinud vaatajate kommentaaridele ja küsimustele, kas diivade hüsteeriahood on ette kirjutatud või käituvad neiud päriselt selliselt. Lisaks saame teada, kas armudraamad kaunitaride ja meesmodellide vahel on ehtsad. Loe lähemalt!

Kas diivade draamad on ikka ehtsad või skriptitud?

"Üks naljakas kommentaar, mida eelmise osa kohta lugesin, oli Karksi-Nuia primadonna Gerili kohta. Leidus televaatajaid, kes arvasid, et ta ei valanudki kohtunike ees ehtsaid pisaraid, vaid ainult näitles stsenaariumi järgi. 

Foto: Kanal 2

Loomulikult on ka tõsielusarjal stsenaarium, sest muidu valitseks võtteplatsil kaos ja meeleheide. Aga stsenaariumis on kirjas ainult tegevuse graafik, võistlejate reaktsiooni ei skripti keegi ette ja seda pole ka vaja, sest ülipikad võttepäevad, stress ja unepuudus teevad selle töö ise ära. Kui üks modellisaate episood kestab umbes 43 minutit (ülejäänud aja täidavad reklaamipausid), siis selle filmimiseks kulub kolm pikka päeva. Oma murdumise hetkeks oli Gerili modellimajas elanud ligi nädal aega, ärganud iga päev kell 7 – 8 ja läinud alles poole öö ajal magama. Saateski kurtis ta, et pole varem harjunud nii suure hulga inimestega ühes majas elama. Aga omaette olemiseks tõsielusarjas osalejale vähemalt päevasel ajal võimalust ei anta, nii et Gerili leidis oma üksindushetked öö varjus. 

Oma lähedastele sai meie saate sellel hooajal helistada paar-kolm korda nädalas seitse minutit. USA saates saavat helistada vaid kord nädalas viis minutit.

Kõik on meil nii nagu Ameerikaski – telefonid võetakse ka seal osalejatelt modellimajja kolimisel ära ja antakse tagasi alles kojusaatmisel. Modellimajas ei ole televiisorit, muusikat ega internetti ei meil ega ka USA-s. Osalt seepärast, et saates toimuv püsiks ikka saladuses ning suuremalt osaltki seepärast, et meie huvi on saada inimesed ikka omavahel suhtlema, mitte vaikselt nohisedes messengeris istuma."

Foto: Kanal 2

"Lisaks sellele pingestusid Gerilil suhted teiste võistlejatega ning ka fotod ei tulnud kõige paremini välja. Selleks hetkeks, kui Gerili jõudis kohtunike ette ja seal emotsionaalselt kokku varises, oli ta juba jõudnud end korralikult üles kütta ja hakata järele mõtlema, kuhu ta on end üldse mässinud. Ka sama saate lahkuja Kristina mainis, et telerist tundus saade hoopis teistsugune – loomulikult ei mahu kõik kolm võttepäeva täispikkuses eetrisse ja televiisorist näib, nagu käiks kõik kergesti ja kiiresti. Uskuge, võtteperiood on oma halastamatu graafiku ja pidevalt töötavate kaameratega niigi paras pinge ja kedagi mingi stsenaariumiga ekstra hullutama hakata või sibulavanikuid stuudiosse kanda ei ole vajadust."

Kas saate armudraamad on ehtsad või skriptitud?

"Kuna sain netikommentaaridest aimu, et televaataja ei ole pilkude-noolte keeles nii kogenud, kui esialgu arvasime ja jäi veidi segaseks, kes siis modellisaate kolmandas osas särisevaid pilke vahetasid, võtku teadmiseks, et Kevinile meeldib Hristina ja Gerili heidab silma Hendrikule. Mida arvavad kõrgendatud tähelepanust Hristina ja Hendrik ja kuhu see asi areneb, eks seda näete juba järgmistes osades. Seegi pole skriptitud seebiooper, vaid noorte inimeste ehtsad tunded. Olles välismaailmast ära lõigatud ja pidevalt suure pinge all, on loomulik, et otsitakse kelleltki lähedust."

"Eesti tippmodell" on Kanal 2s neljapäeviti kell 20. Pärast "Eesti tippmodelli" jätkuvad emotsioonid Kanal 11 saates "Eesti tippmodell täiega" kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles