Kanal 2 toob jõuludel vaatajateni nii oma saateid kui ka välismaiseid kinohitte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Aasta hitid 2014» Ott Lepland ja Jaagup Kreem
«Aasta hitid 2014» Ott Lepland ja Jaagup Kreem Foto: Kanal 2

Kanal 2 toob jõuludel vaatajateni mitmeid saateid ning tuntud välismaa kassahitid. Vaata, mida pakub kanal oma jõuluprogrammis.

24. DETSEMBER

Kanal 2 heategevuslik saade «Jõulusoojus» kogub raha sünnitusmajadele

Kanal 2 traditsiooniline heategevussaade kogub raha sünnitusmajadele üle Eesti. Tallinna ja Tartu Raekoja platsile ning pühademeelsesse stuudiosse on kogunenud palju häid inimesi, kel jagada kauneid mõtteid ja mälestusi lõppevast aastast. Sinulgi on võimalus toetada sünnitusmajasid helistades annetusnumbritele: 900 7006 - 5 eurot ja 900 7007 - 25 eurot.

Kanal 2 heategevuslikul suursaatel «Jõulusoojus» on sel aastal külas Eesti peaminister Taavi Rõivas oma naise Luisa ja tütre Miina Rihannaga. Lisaks Rõivasele on jõuluhõngulises stuudios külas peredega ka Gerli Padar, Birgit Õigemeel, Gerd Kanter ja Marvi Vallaste, kes sel aastal kõik ise värsketeks lapsevanemateks saanud. Pisikeste beebidega jagatakse meeleolukaid lugusid ja häid pühadesoove. Saates tulevad esitamisele südamlikud eesti laulud, näiteks Gerli Padar laulab koos oma tütre Amandaga «Lotte jõululaulu”.

Foto: Karli Saul/Kanal 2

Heategevuslik saade «Jõulusoojus» on Kanal 2 eetris kolmandat aastat ja nii on tekkinud juba ka nö püsitänajad, kes igal aastal kuuse alla lõppevat aastat meenutama tulevad. «Üks naine, kes on igal aastal «Jõulusoojuses» käinud häid soove lendu laskmas, on märganud, et tema enda soovid on samuti igal aastal saate järel täitunud. See on tema jaoks nagu töötav süsteem,» muheleb Randpere.

Kõik jõulukuuskede all lendu lastud head soovid jõuavadki 24. detsembril Kanal 2 vahendusel inimesteni.

Saate eesmärk on koguda raha Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ühisprojekti tarbeks, et toetada kõiki Eesti sünnitusmajasid ja  sünnitusosakondasid vastsündinute Neopuff aparaatide ostmisel. Tutvustame saates ka Eesti sünnitusmajasid ja –osakondi. Näiteks Pelgulinna sünnitusmajas selgitavad arstid, milles seisneb Neopuffi tähtsus.

NB! Sinulgi on võimalus toetada sünnitusmajasid helistades annetusnumbritele: 900 7006 - 5 eurot ja 900 7007 - 25 eurot.

Mille jaoks raha kogutakse? 

NEOPUFF – see on aparaat, millega lapsi saab hingatada, kui nad ise ei hakka hingama, või läbi mille saab laps ise hingata pärast sündi, kui kopsud hästi ei avane.

See asendaks koti (nn. AMBU) ja maski meetodi vastsündinu elustamisel – on oluliselt täpsem kui Ambu, sest saab mõõta nii hingamisrõhku kui panna pideva positiivse rõhu. 

Saatejuhid: Liina Randpere, Owe Petersell, Aleksander Ots

EETRIS: 24. detsembril kell 19:00

Heatagevuslik Maarja küla kontserdiülekanne teeb kummarduse Jaak Joalale!

24. detsembril kell 22 tele-esilinastub Kanal 2s «Maarja küla kontsert – Kummardus Jaak Joalale». Maestro hitte esitavad Ott Lepland ja paljud laulvad näitlejad.

Heategevuslik Maarja küla toetuskontsert on tänavu pühendatud unustamatu Jaak Joala loomingule. Ott Lepland ja paljud laulvad näitlejad esitavad maestro hitte, et koguda raha puuetega noorte toetuseks, kes elavad Põlvamaal Kiidjärvel asuvas väikeses Maarja külas. Tänavune heategevuskontsert on juba kolmeteistkümnes.

EETRIS: 24. detsembril kell 22:00

Foto: Kanal 2

25. DETSEMBER

Erisaade võtab kokku menusaate «Laula mu laulu» kaunimad hetked! 

Esimesel jõulupühal, 25. detsembril kell 20 soojendab südant erisaade «Laula mu laulu – kaunimad hetked», mis on kogunud kokku menusarja «Laula mu laula» teise hooaja ilusaimad hitid. Laule esitavad Lea Dali Lion, Eda-Ines Etti, Birgit Õigemeel, Jarek Kasar, Jaagup Kreem, Ott Lepland ja Tõnis Mägi. 

EETRIS: 25. detsembril kell 20:00

26. DETSEMBER

«Galileo jõulu-eri» aitab luua nutikat pühademeeleolu!

Reedel, teisel jõulupühal kell 19:30 jõuab väikeste ja suuremate vaatajateni armastatud nutisaate «Galileo» mitmekülgne jõulueri, mis keskendub just pühadega seotud teemadele. Tanel Talve juhitud saates aitavad Eestimaa kodudesse tuua jõulutuju ja avastamisrõõmu muuhulgas ka järgmised teemad:

·    Šokolaadist rekordjõuluvana. Senine maailma suurim šokolaadijõuluvana valmis enam kui kümmekond aastat tagasi ja kõrgus suisa kahe meetri ja 60 sentimeetrini. Nüüd on Galileo kaamerate ja mikrofonidega kohal, kui üks šokolaadimeister üritab seda magusat rekordit ületada.

·    Jõulude ajareis. Üllatavad kingid, ehitud kuusepuu ja rikkalik õhtusöök on jõulupühade tavapäraseks osaks, kuigi need traditsioonid pole alati kehtinud. Galileo uurib, millised on olnud erinevad tavad läbi aastasadade ning kuidas on need tekkinud.

·    Erilised jõulukaunistused. Jõulud on dekoreerimise aeg, mil hea ilutunnetusega inimesed saavad ennast korralikult välja elada. Galileo vaatab, millised on mõnevõrra tavatumad jõulukaunistused, millega oma kodu ehtida.

·    Milline kinkija sa oled? Jõulud on andmise aeg – kinkide andmise aeg, kus me näitame oma lähedastele inimestele, mida nad meile väärt on, vähemasti materiaalselt. Galileo selgitab, kuidas iseloomustab kingitus selle tegijat. Mida kingib tüüpiline viimase hetke ostja? Millele aga panustab süvenenud ettevalmistaja?

·    Kuused ahju? Kui jõulud on möödas, tuleb lahti saada ka elutoas ilutsenud jõulukuuskedest, millel okkadki on juba maha langenud. Galileo näitab, mis juhtub jõulupuudega nende elutsükli lõpupäevil.

EETRIS: 26. detsembril kell 19:30

Foto: Kanal 2

Kanal 2 selgitab aasta suurima Eesti muusikahiti!

26. detsembril kell 20:30 vaatab Kanal 2 meelelahutussaade «Aasta hitid 2014» tagasi lõppevale muusika-aastale ning paneb ühtlasi ritta kodumaiste esitajate suurimad hitid aastal 2014.

2014 oli äärmiselt rikkalik muusika-aasta, mis tõi juba ennast tõestanud rahvalemmikute – nagu Tanel Padar, Anne Veski, Ott Lepland, Kõrsikud ja Terminaator – kõrvale ka uusi huvitavaid tegijaid, kes rõõmustasid kuulajate hingekeeli mõnusate muusikapaladega. Näiteks veel aasta aega tagasi ei teadnud keegi, kes on Brigita Murutar või Super Hot Cosmos Blues Band!

«Aasta hitid 2014» paneb kokku lõppeva aasta Eesti esitajate suurimate hittide edetabeli, võttes aluseks lugude reaalse mängitavuse statistika. Esikohal särab tõepoolest populaarseim lugu, mitte klikkimishääletuse võitja! Kes jõuavad selles edetabelis pjedestaalikohale? Tanja esindas lauluga «Amazing” Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel, aga kas see on ühtlasi ka aasta mängituim laul? Koit Toome ja Getter Jaani tegid terve suve hoogsamaks oma diskohitiga «Rannamaja», ent kas sellest piisab ka esikolmikusse jõudmiseks? Kui kõrgele edetabelis jõuavad aga menusaates «Laula mu laulu” nähtud esitused nagu Eda-Ines Etti võimas ballaad «Torm»?

Foto: Kanal 2

Aasta suurimaid hitte kommenteerivad muusikaasjatundjad ning armastatud lauljad, kes avavad muu hulgas ka nende lugude sünni- ja taustalugusid, samas selgitades, mida nad ise oma konkurentide hittidest arvavad?

Muusikaline aastakokkuvõte «Aasta hitid 2014» on Kanal 2 eetris reedel, 26. detsembril kell 20:30, kohe pärast «Galileo jõulueri».

EETRIS: 26. detsembril kell 20:30

Guiness World Records erisaade esitleb pühadeteemalisi maailmarekordeid!

26. detsembril kell 22 esitleb erisaade «Guiness World Records – jõulu-eri» pühadeteemalisi maailmarekordeid

EETRIS: 26. detsembril kell 22

PAREMIK KANAL 2 JÕULUFILMIDEST

Maailmakuulsale Harry Potteri saagale paneb punkti «Harry Potter ja surma vägised: Osa 2» tele-esilinastus Kanal 2s!

Suurejooneline finaal Harry Potteri filmisaagale! Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) ja Hermione (Emma Watson) jätkavad Lord Voldemort`i otsinguid, et ta lõplikult hävitada ning päästa nii võlurite kui ka inimeste tulevik. Kui aga müstilised surmavägised paljastatakse ja Voldemort jõuab nende missiooni jälile. Algab lahing, kust võitjana saab väljuda vaid üks…

EETRIS: 27. detsembril kell 21:15

Vaatajarekordeid purustanud auhinnatud kinohitt «Ilmvõimatu» (Lo imposible) tele-esilinastub Kanal 2 ekraanil!

Täpselt 10 aastat tagasi, 26. detsembril 2004 tabas India ookeani kohutav tsunami, mille tõttu hukkus ja jäi kadunukd vähemalt 230 000 inimest. Meenutamaks tollal maailma shokeerinud sündmust, esilinastub katastroofi aastapäeval Kanal 2s draamafilm «Ilmvõimatu», mis põhinebki tõsielulistele sündmustele.

Filmi keskmes on perekond, kes sattus koos kümnete tuhandete inimestega ühe kaasaja suurima looduskatastroofi keskele. Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) ja nende kolm last sõidavad Taisse jõulupuhkust veetma. Pärast jõulupidustusi ja kingituste vahetamist otsustab pere minna basseini äärde lõõgastuma nagu paljud teised turistid. Täiuslik puhkus troopilises paradiisis hetkeni, mil eemalt kostuv müra muutub hirmuäratavaks möirgeks. Aega põgenemiseks pole ja tohutu veesein eraldab perekonnaliikmed üks-teisest. Os. Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

EETRIS: 26. detsembril kell 22:30

Tele-esilinastub koguperekomöödia «Kassid ja koerad: Kiisu kättemaks»

Koguperekomöödia endisest kasside salaorganisatsiooni tippagendist Kiisust, kes on  oma tegemistega läinud pisut liiga kaugele. Ta on oma tööandjast lahti öelnud ja tegutseb nüüd omapäi ning on mõelnud välja plaani, kuidas alistada korraga nii koerad kui ka endised võitluskaaslased ja muuta kogu maailm oma liivakastiks. 

Sellise ohuga silmitsi seistes tuleb kassidel ja koertel teha midagi erakordset – ühendada esimest korda jõud, et päästa endid ja ka inimsugu. 

EETRIS: 27. detsembril kell 19:35

Foto: Kanal 2

Lugematute jõulufilmide maraton alustab tegelikult juba jõulupühade eel, 20. detsembril.

Animafilm «Arthur päästab jõulud» tele-esilinastus (20. detsember) annab hämmastava vastuse küsimusele, mis huvitab iga last – kuidas jõuab jõuluvana kõik kingid ühe ööga lasteni viia?

Kanal 2s tele-esilinastub ka lõbus hittkomöödia «Haroldi ja Kumari jõulud», näitamisele tuleb hittkomöödia «Neljad jõulud» Reese Witherspooni ja Vince Vaughniga, 25. detsembril jõuab eetrisse «Mr Beani» maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles