Süldi, seaprae, kookide ja alkoholi all lookas pühadelaud paneb eestlaste kõhud ägisema. Kas me suudame üldse pidada pühasid üle söömata?
Diiva Eve Kivi: jõululauale teen seapraadi, kalkunit või parti
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supervormis näitleja Eve Kivi pajatab ajakirjas Naised, et tema arvates propageeritakse söömist üle.
Eve Kivi: Siin pole muud nippi, kui et inimene peab normaalselt elama. Seapraadi ja muid jõuluroogasid tuleb ikka valmistada, kuna see on traditsioon, aga et niimoodi nuumata ja veel propageerida, see läheb liiale.
Jõuludeks keedan hea süldi seakoodiga ja lauale panen seaprae, kalkuni või pardi, nii nagu parasjagu tahtmist on. Ma ei loe kaloreid, aga millegagi ei tohi liialdada. Ei maksa süüa kahe suupoolega saiakesi ja suhkruga liialdamine on kõige hullem asi. Ka lahjat lobi, millega organism püsti ei püsi, ei maksa süüa.
Kuidas sina ülesöömist väldid?