Tartus tulevad lauamängude Eesti meistrivõistlused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauamäng «Katani asustajad»
Lauamäng «Katani asustajad» Foto: promo

28. ja 29. augustil toimuvad Tartu Mänguasjamuuseumis taas maailma kahe enim omatud lauamängu «Katani asustajad» ja «Carcasonne» Eesti meistrivõistlused.


Nädala pärast toimuvad Tartu Mänguasjamuuseumi vastrenoveeritud Teatri Kodu majas (Lutsu tn 2) Eesti meistrivõistlused kahes lauamängus, «Katani asustajad» ja «Carcassonne», mille maailma suurim lauamänguportaali Boardgamegeek edetabel nimetas kõige omatumateks lauamängudeks maailmas. Esimese päeval, 28. augustil algusega kell 10 peetakse eelvoor «Katani asustajates», teisel päeval, 29. augustil võib näha selle mängu finaali ning meistrivõistlusi «Carcassonne'is».

Võitja saab auhinnaks koha maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad 17-20. septembril Saksamaal Leibertingenis («Katani asuatajad») ning 21-24. oktoobril Saksamaal Essenis («Carcassonne»). Teistele finalistidele paneb auhinnad välja Ludo Lauamängupood.

Margus Tapupere, Brain Games OÜ juhataja sõnul on huvi nii kaasaegsete lauamängude kui ka lauamängude meistrivõistluste vastu viimase kolme aasta jooksul suurenenud. Kui möödunud aastal osales Eesti Meistrivõistlustel ca 60 lauamänguhuvilist, siis tänavu oodatakse osalema ligi 100 mängusõpra üle Eesti.

Taru meistrivõistlused korraldab lauamängude kohandaja ja maaletooja OÜ Brain Games. Meistrivõistlustele saab registreerida 26. augustini, selleks tuleb tasuda «Katani asustajate» võistlusel osalemiseks 100 krooni ning «Carcassonne» võistluse tarvis 50 krooni. Pealtvaatajatele on sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles