Grammy võitja DJ David Morales esineb Tallinna ja Tartu klubis Vabank

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grammy võitja DJ David Morales
Grammy võitja DJ David Morales Foto: promo

20. veebruaril astub Tallinna, ja 21. veebruaril Tartu klubis Vabank üles kolmekordne Grammy nominent ja võitja David Morales, kes on tuntud kui nimekas DJ, remiksija ja produtsent. 

Moralest peetakse housemuusika pioneeriks. Ta on miksinud ja produtseerinud enam kui 500 muusikapala paljudele suurematele ja väiksematele artistidele. Teiste hulgas on Morales teinud koostööd selliste talentidega nagu Mariah Carey, Britney Spears, Michael Jackson, Janet Jackson, Eric Clapton, Pet Shop Boys, U2, Whitney Houston ja Jamiroquai. 1996. aastal kandideeris Morales oma esimesele Grammy auhinnale Mariah Carey lauluga «Fantasy» albumilt «Daydream». Ka järgmisel aastal oli Morales Grammy nominentide hulgas, kuid tuntud muusika-auhind jõudis temani hoopis aastal 1998 tiitli «aasta miksija» nime all. 
 
1961. aastal Brooklynis Puerto Rico immigrantide lapsena sündinud Morales hakkas plaate koguma 14-aastaselt, DJ karjääri alustas ta pisemates New Yorgi klubides ning kaheksakümnendate alguseks oli ta plaate keerutanud juba peaaegu kõigis sealsetes tantsukohtades. 

David Moralese produktsioonidebüüt sai alguse 1993. aastal albumiga «David Morales & The Bad Yard Club». 1998. aastal avaldas Morales populaarse loo «Needin’ U» (Def Mix). Nimetatud pala tõusis peagi UK edetabelis esimesele kohale tantsumuusika kategoorias. 2005. aastal ilmus Ultra Records plaadifirma alt Moralese teine album «Two Worlds Collide», millelt pärit «Here I Am» kõlab menufilmis «Saatan kannab Pradat» (2006) ning «Feels Good» filmi «You Don’t Mess with the Zohan» (2008) lõputiitrites.

«Mulle meeldib olla trendilooja vastupidiselt trendide järgmisele. Minu identiteet on minu muusikakultuur. Ma olen neljakümnendates eluaastates ja kõik, mis on mind mõjutanud, peegeldub minu miksides. Ma võtan kogetu ja loon sellest oma asja,» kirjeldab Morales oma suhet muusika ja selle loomisega. 
 
Piletid on müügil Piletilevis hinnaga 15€ (Vabank Tallinn) ja 10€ (Vabank Tartu). Liitu sündmusega Facebookis: David Morales Tallinna klubis Vabank ja David Morales Tartu klubis Vabank.
 
Klubi Vabank on Tallinnas tegutsenud aastast 2010, Tartus avas klubi Vabank uksed 2013. aasta aprillis. Tegemist on esimese ja ainsa klubiga Eestis, mis tegutseb sama nime ja sarnase ilmega kahes Eesti suurimas linnas. 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles