Soome meedia kirjutab, kuidas taksosõitja sõimuvaling eestlasi šokeeris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Soome meedia kajastas videot eestlastest taksojuhti sõimavast kliendist.

Nädalavahetusel hakkas sotsiaalmeedias levima heliklipp sellest, kuidas klient pöördesse läks, kui taksojuht marsruuti palus täpsustada.

«Ära räägi minuga! Sõida sinna, kuhu ma tahan, ja ole vait!» räuskab mees. «Te käite taksokursustel ja kui te ei oska sõita, siis minge ära sinna teisele poole lahte või uppuge ära, mind ei huvita! Ärge tulge meie maale! Te ei ole meie vennad! Pole kunagi olnudki!» Soomlase võrdles eestlasi somaallastega ja nimetas neid valgeteks neegriteks.

Helsingin Sanomat kirjutab, et Soomes töötavad eestlased jagavad video all oma kogemusi võõravihaga ja mõned usuvad, et Soomes on rassism järjest suurenev probleem. Mõned aga arvavad, et kliendi jutus on tõde ning ennastaustav taksojuht oleks sellise kliendi lihtsalt välja tõstnud.

Iltasanomat kirjutab, kuidas video eestlasi ärritas ja seda kajastasid suuremad lehed ja ETV saade «Pealnägija». Ajaleht märgib, et videot on vaadatud juba üle 60 000 korra ja kommentaariumis kirjeldatakse paljusid sarnaseid olukordi. 

Kommentaarides kõlavad ka mõned neutraalsed hääled, kes soovitavad video põhjal mitte üldistusi teha.

Taksoliidu esindaja sõnul pole neile tulnud teateid, et välismaalastest taksojuhid on oma töös rassismiga silmitsi seisnud. Helsingi Auto- ja Transporidtöötajate Liidu ametnik rääkis aga augustis Helsingin Sanometele, et taksojuhtide - eriti mustanahaliste meeste - töös on rassism vägagi reaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles