Vürtsikat toitu eelistavad mehed on suure tõenäosusega «alfaisased»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürtsikas toit
Vürtsikas toit Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Grenoble`i ülikooli uuringu «Some Like It Hot» kohaselt on vürtsikat toitu eelistavad mehed tõenäoliselt niinimetatud alfaisased.

Neil meestel on meeshormooni testosterooni tase keskmisest kõrgem, edastab mirror.co.uk.

Uuring paljastas, et näiteks tšilli regulaarne söömine tõstab veelgi testosterooni taset, muutes need mehed veelgi «alfamaks», seiklusteotsijateks, algatusvõimelisemateks ja seksuaalselt aktiivsemateks.

«Meie uuring tõestas sama, mida on näidanud mitmed varasemad uuringud. Teada on, et testosterooni taseme ning sissetulekute, seksuaalsuse ja riskikäitumise vahel on side,» teatas üks uuringu autoritest Laurent Begue.

Begue ja ta kolleegid uurisid 114  Grenoble`is elavat meest vanuses 18 – 44 eluaastat.

Teadlased mõõtsid katsealuste meeste testosterooni taseme, võttes neilt süljeproovi. Samuti anti neile süüa kartuliputru, millele sai lisada tšilliga valmistatud kastet.

Vürtsikat kastet enim lisanud meestel oli testosterooni kõige kõrgem.

Teadlase Begue`i sõnul mõjutab testosteroon meeste riskikäitumist ja tegelemist eluohtlikke asjadega.

«Pidev vürtsikate toitude söömine hoiab testosteroonitaseme kõrge, seda on tõestatud ka isaste näriliste peal tehtud uuringutega,» selgitasid teadlased.

Vürtside söömine aga mõjutavat ka seksuaalsust ja viljakust. Samas seostatakse kõrget testosteroonitaset vägivaldsete kuritegude ja seksuaalrünnakutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles