Noorte purjutamine suurendab abortide arvu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil alkoholiprobleemidega maadlev Briti lauljanna Amy Winehouse.
Pildil alkoholiprobleemidega maadlev Briti lauljanna Amy Winehouse. Foto: SCANPIX

Suurbritannias Londonis tehtud põhjalik uuring näitab, et sealsed noored joovad üha rohkem ja sellega seoses on kasvanud abortide arv.

Nii meeste kui naiste seas on alkoholiga liialdajate hulk viimase kümnendi jooksul kolmekordistunud, vahendab Daily Mail.

Kontrollimatult joovad noored naised teevad aga keskmisest 40 protsenti rohkem aborte,  Samuti on kasvanud tüdrukute hulk, kes on esimest korda seksuaalvahekorda astudes purjus.

Kui 1960. aastatel oli purjuspäi süütuse kaotanud neiude arvuks 2,4 protsenti, siis praeguseks on see kasvanud 6,4 protsendile. Ka abortide arv on Suurbritannias 1969. aastaga võrreldes üle kolme korra kasvanud, eriti teismeliste arvel.

Alkoholiga liialdavate naiste arv on uuringu põhjal viimase kümnendi jooksul kahekordistunud. Liigjoomiseks loetakse seda, kui inimene tarbib nädalas üle 14 ühiku alkoholi. Mullu tunnistas sellist käitumist viiendik Briti naistest.

Uuringus osales üle 25 000 inimese ja see kestis üle kümne aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles