Galerii! Martin Müürsepp - ainus eestlane, kes on mänginud maailma tugevaimas korvpalliliigas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 11.detsembri päeval esitlesid Sportlane Martin Müürspp ja ajakirjanik Ivar Jurtšenko OlyBeti spordibaaris Kristiine Keskuses pressile ja külalistele DVDd «Martin Müürsepp 40 – NBA episood».

Martin Müürsepp on mees, kel siiani ainukese eestlasena olnud au mängida maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA. Eesti korvpallilegendi 40. sünnipäeva puhul tekkis spordiajakirjanik Ivar Jurtšenkol idee jäädvustada Eesti korvpalli ajaloo üks oluline verstapost ja teha unikaalne NBA lugu kõigile kättesaadavaks.

Foto: Viktor Burkivski

Esitlusel osalesid korvpallilegend Martin Müürsepp, DVD autor Ivar Jurtšenko, Eesti Korvpalliliidu esindajad, Martini sõbrad ja paljud teised korvpalli austajad. Esitlusel näidati DVD lühikokkuvõtet ning räägiti selle loomise tagamaadest.

Foto: Viktor Burkivski

Muuhulgas jutustab film ka sellest, et NBA-sse pääsemiseks tuli Müürsepal Miamis võtta pangalaen. Filmist selguvad ka teised põnevad faktid. Näiteks oma ainsa kaksikduubli unistuste liigas tegi Müürsepp tõbisena mängides ning mehe viimane kokkupuude NBA-ga 2003. aastal tähendas võidumängu tänase staari LeBron Jamesi vastu. Martini lugu illustreerivad ajaloolised kaadrid NBA väljakutelt aastatest 1996-1998.

Foto: Viktor Burkivski

Vaata galeriist, kes esitlusel kohal käisid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles