Galerii: Stockholmis toimus Nobeli bankett

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi pealinnas Stockholmis toimus eile Nobeli auhindade bankett.

Banketi  aukülalisteks olid Rootsi kuningliku pere liikmed, kuningas Carl XVI Gustaf, kuninganna Silvia, kroonprintsess Victoria, prints Daniel ja printsess Madeleine, edastab Reuters.

Kriitikute sõnul rikkus kroonprintsess Victoria etiketti, kuna kandis ta positsiooni märkivat linti paljal õlal

Kuninganna Silvial oli sinist värvi ja tikanditega õhtukleit, kroonprintsess Victorial erkpunane ning printsess Madeleine`il lilla.

Kuningas andis laureaatidele auhinnad üle.

Wikipedia: Nobeli preemia on Rootsi keemiku, leiduri ja töösturi Alfred Nobeli testamendi põhjal asutatud iga-aastane rahvusvaheline füüsika-, keemia-, füsioloogia- ja meditsiini-, kirjandus- ning rahuauhind. Selle pälvinu on nobelist.

 Nobeli auhinna määravad Rootsi Kuninglik Teaduste Akadeemia (füüsika ja keemia alal), Kuninglik Meditsiiniinstituut (füsioloogia ja meditsiini alal), Rootsi Akadeemia (kirjanduse alal) ja Norra parlamendi Nobeli komitee (rahuauhinna).

Komiteesid abistavad nelja Nobeli instituudi esindajad. Need komiteed pöörduvad iga aasta septembris kogu maailma teadlaste, kirjandustegelaste ja varasemate Nobeli auhinna laureaatide poole, et nad teeksid ettepanekuid, keda auhinnata.

Valimised toimuvad oktoobri viimasel neljapäeval. Nobeli surma-aastapäeval, 10. detsembril annab Rootsi kuningas valituile Stockholmis kätte Nobeli bareljeefiga kuldmedali, diplomi ja tšeki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles