Tartu bluusibänd Cathouse Radio annab välja plaadi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathouse Radio
Cathouse Radio Foto: Sulev Kalder

Eesti bluusiansamblil Cathouse Radio ilmub 15. detsembril esimese täispikk album «It's gonna be a long ride». Selle pühitsemiseks avaldab bänd oma teise singli «This Ol' Blues» koos Youtube'i videoga. 

Cathouse Radio on Tartust pärit bluusibänd, selle moodustumisest 2013. aasta kevadel räägiti kui parimast uudisest Eesti bluusimaastikul. Bändi liikmeteks on rahvusvaheliselt tunnustust saanud vokalist ja suupillimängija Alar Kriisa, bluusikilometraaži Jimmie Bluesman Lawsoni taustabändis korjanud kitarrist Vilho Meier, vanade kogemustega Sergei Gvozdkov ja jazzis ennast koduselt tundev trummar Kalle Kindel.

Cathouse Radio esiksingel «Next Big Thing», mis ilmus 2013. aasta suvel, leidis kajastust nii kodumail kui ka piiri taga.  USA suupilliguru Adam Gussow kommenteeris singlit kui «Neetult hea bändi esiksingel!». Koit Raudsepp tutvustas singlit: «Puhas, toores ja kergelt räpane, sest siis on õige mekk man». 

Bändi TV3 Kolmeraudse bändinurga külastus jõudis Briti suurima muusikaväljaande NME veebilehe uudistevoogu. Singel jõudis ka erinevate Briti raadiojaamade bluusisaadetesse.

Foto: promo

Peagi pärast singlit asus  bänd ettevalmistama materjali täispika albumi salvestuseks. Lood said hulga kontsertteste ja oma viimaseid lihve enne, kui stuudioseinte vahel valdavalt live-salvestusi vormistama asuti. Plaadilt leiab laia ülevaate meeste bluusikogemusest. Lugude seas on kummardusi paljudele bluusimaailma suurtele, kuid bändi omas võtmes ja vormingus. 

Plaadi selle aasta sisse mahtuva albumiesitluskontsert toimub 17. detsembril Tartus kohas nimega Arhiiv, teised esitlused Eesti linnades selguvad pea.

Plaati tutvustava teise singli «This Ol' Blues» videopilt on võetud üles Baltimaade suurimal bluusifestivalil Bljuzo Naktys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles