Ekstreemsportlased vallutavad nädalavahetusel Tartu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Battery Extreme Battle" toob taas ekstreemsportlased Emajõelinna.
"Battery Extreme Battle" toob taas ekstreemsportlased Emajõelinna. Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Sel nädalavahetusel saab Tartus ja Rahingel elada kaasa ekstreemspordifestivalile “Battery Extreme Battle 2010”, millel toimuvad esmakordselt nii vettehüpete võistlus, batuudi Big Air, kui ka Footbridge Jam.

“Footbridge Jami korraldamise idee sündis USA-s toimuva “The Brooklyn Banks” nime kandva ürituse näitel, kus ekstreemsportlased tulevad kokku ja üheskoos lihtsalt naudivad sõitmist,” rääkis festivali korraldaja Jaan Naaber. “Välja on valitud paar elementi, millel trikke sooritatakse ja sõitjad valivad enda seast parima.”

Rahinge ekstreempargis toimuv vettehüppevõistlus toob eestlaste kõrval võistlustulle ka Läti paremiku. Võisteldakse kahel alal - mäesuusk ja lumelaud. “Lisaks vettehüpetele toimub ka O'Neill batuudi Big Air demoesinemine, kus sportbatuudil näitavad oma oskusi Eesti parimad,” lubas Rahinge ekstreempargi üks eestvedajaid Martin Bachmann. “Rahingel on avatud ka miniramp, kus toimub päeval rula ja tõukeratta jam.”

Kui laupäeval on parimad vettehüppajad Rahingel valitud, saavad kõik huvilised instruktorite juhendamisel ise vettehüppeid proovida. Vajaliku varustuse saab laenata kohapealt. Lisaks vettehüpetele on võimalik hüpata batuudil ning sõita kanuuga.

Pühapäeval toimuvad Tähtvere skatepargis BMX, MTB, tõukeratta ja rula pargivõistlused ning BMX flatland turniir.

Kesklinnas toimuvate Küüni tänava ehitustööde tõttu toimub festival tänavu kesklinnast eemal Rahinge ekstreempargis, mis asub Tartust väljas, Turu tänaval. jalakäijate silla juures ning Tähtvere skatepargis. Kokku võisteldakse 12 alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles