Vanamõisa laadal õpetatakse linde aitama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanamõisa laadal saab õppida ka kuidas kartulikorvist linnupesa teha.
Vanamõisa laadal saab õppida ka kuidas kartulikorvist linnupesa teha. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Laupäeval, 21.augustil toimub Harjumaal Saue külje all Vanamõisas käsitöölaat, millel osalevas keskkonnatelgis õpetatakse vanavaraga linde aitama.

MTÜ Ökoretked ornitoloogi Aarne Tuule kinnitusel saab lihtsast vanast kartulikorvist ja kartulikoti kangast ning põhust valmistada kõrvukrätsu pesakasti.

Asjatundjad näitavad laupäeval Vanamõisa laada keskkonnatelgis, kuidas meisterdada kartulikorvist pesakasti ja õpetavad miks, millal ja kuhu neid võiks üles panna ning miks seda vaja võib minna. Lisaks valmistatakse konservitoosist, küpsise- ja tordikarbist, plastpudelitest ja muust taarast talviseid toidumaju lindudele.

Laupäeval kell 12 algav Vanamõisa laat on populaarne pereüritus, millel osales korraldajate teatel mullu ligi 12 000 inimest. Tänavugi toimub suur suvelõpupidu. Laada kõrval toimub kultuuriprogramm ja avatud on atraktsioonid lastelegi.

Toimuvad erinevad lõbusad võistlused ja kohal on nii Skyjump kui Benji jump.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles