Laupäeval algab Türil välikinotuur

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türi vallas tehtav välikinotuur algab laupäeval kell 21 öökinoga Türi lauluväljakul, kus näeb filme suurel täispuhutaval ekraanil.

Türi noortekeskuse juhataja Sulo Särkinen ütles, et Türil pole enne olnud kinotuuri, kus lauluväljakule püstitatakse mõõtmetes 6 korda 8,5 meetrit täispuhutav ekraan. Näidatakse kaht täispikka tõsielufilmi «Tervitusi Nõukogude Eestist» ja «Soome lahe õed», mis on pühendatud Eesti taasiseseisvumispäevale.

Esimene film otsib vastust küsimusele, miks leidub inimesi, kes paljukirutud NSV Liitu taga igatsevad. Film jutustab Eesti lugu 1940ndatest tänapäevani.
Teine film jutustab tõsielusündmustest Eesti ja Soome naiskodukaitsjate ning kodutütarde 1920ndatel aastatel alguse saanud koostööst, mille katkestas Teine maailmasõda ja Eesti okupeerimine Nõukogude Liidu poolt.
Mõlema seansi pilet maksab 25 krooni. Kohapeal on võimalik osta karastusjooke ja popkorni.

Välikinotuur jätkub järgmise nädala neljapäeval Kabala lauluväljakul kell 21 Türi noorte tehtud filmide ja lühifilmikogumikuga «Seks ja surm». Mõlemad filmid on alla 12aastatele keelatud. Pilet öökinno maksab 25 krooni.
Vabaõhukinotuuri lõpetab 30. augustil kell 21 algav seanssss Türi lauluväljakul, kus linastuvad Türi noorte film «Legend» ja täispikk multifilm «Reis Saturnile». Multifilm on alla 12aastatele keelatud. Pilet maksab 25 krooni. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles