Toiduajakirja retseptis oli mürgitust tekitav muskaatpähklikogus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muskaatpähkel
Muskaatpähkel Foto: Wikipedia.org

Rootsi toiduajakiri Matmagasinet avaldas oma septembrinumbris õunakoogiretsepti, milles olnud muskaatpähklikogus oli mürgitust tekitav.

Retseptis oli kirjas, et kooki tuleb maitsestada 20 muskaatpähkliga, kirjutab STT.

Õige oleks olnud, et riivitud muskaatpähklit tuleb panna kaks teelusikatäit.

Ajakiri märkas viga ning vale muskaatpähklikoguse tõttu oldi sunnitud väljaanne müügilt eemaldama.

Kõigile tellijatele saadeti hoiatus, et õunkoogiretsepti muskaatpähklikogus on vale ning, et sellise koguse panemine kooki võib mürgituse tekitada.

Ajakirja hoiatus tuli aga liiga hilja. Ühes perekonnas oldi juba selle retsepti järgi kooki küpsetatud. Neli selle perekonna liiget said mürgituse ning vajasid meditsiinilist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles