Islamiriigi uus monsterrelv on kolmemeetrine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi uus relv on kolme meetri pikkune
Islamiriigi uus relv on kolme meetri pikkune Foto: twitter

Süüria ja Türgi piirilinnas Kobanes jäädvustati sunniitliku äärmusrühmituse Islamriik uus poolautomaatrelv, mis on kolm meetrit pikk ning vajab tugesid.

Asjatundjate hinnangul saab sellisest «kahurist» tõenäoliselt tulistada üsna suurt laskemoona, edastab Daily Mail.

«Selle relva võimsust on raske prognoosida. Me ei tea selle kaliibrit, kuid suurus lubab oletada, et see võib olla 23-millimeetrine,» sõnas Briti relvaekspert David Dyson.

Asjatundja sõnul ei saa fotodelt aru, mis relvaga täpselt tegemist on, kuid arvatakse, et sellel on snaiprite relva omadused.

Dyson rõhutas, et relva efektiivsus sõltub üsna palju selles kasutatavast laskemoonast.

«Kui kasutatakse plahvatavaid kuule või terast läbivat laskemoona, siis on üsna tõenäoline, et see relv peatab soomusmasinad,» arvas asjatundja.

Pilt kummalisest relvast jõudis nii lääneriikide meediasse kui sotsiaalmeediasse, kaasa arvatud Twitterisse.

Islamiriigi uuest relvast kirjutavad mitmed USA relvaharrastajate leheküljed. Samas on üsna palju skeptikuid, kes ei usu selle võimsusesse.

Oli ka neid, kelle arvates ei ole selle relva tõttu ohus sihtmärk, vaid pigem tulistaja, kes võib tulistamisel tekkivast löögist vigastada saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles