Austrias hakkasid tööle «saunapolitseinikud»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun
Saun Foto: SCANPIX

Austrias saadeti saunadesse niinimetatud saunapolitseinikud, kuna seal on aina enam neid kliente, kes on saunas alasti, mitte saunarätik ümber keha ning ka seksivad.

Linzi Parkbadi spordikeskus sai palju kaebusi osade klientide ebasündsa käitumise kohta saunades ning selle tõttu langetati otsus paluda korrakaitsjad appi, edastab The Local.  

Spordikeskuse saunades jälgivad ja kutsuvad reegleid eiravaid kliente korrale eraturvafirma turvajad, kes on saunatajateks maskeerunud.

Iga klient, kes püüab saunas alasti olla, kutsutakse kohe korrale ning talle antakse käsk end saunarätikuga kinni katta. Samuti visatakse saunast välja need, kes seal seksivad, lootes et aurus sees ei ole neid näha.

Austrias ja ka Saksamaal on segasaunad, kus naised ja mehed käivad alasti koos saunas, üsna levinud. Selle tõttu on üsna palju neid, kes ei saa Linzi spordikeskuses rakendatavast aru.

«Saunapolitsei» on juba mõnda aega töötanud. Esimesel nädalal tabati näiteks kaks paari, kes avalikult seksisid. Nad said Parkbadi saunadesse sisenemiskeelu.

Seni tabatud alasti olijatest enamik on mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles