Battle of EST toob breigi maailmameistrid Eestisse võistlema

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gamblerz Crew
Gamblerz Crew Foto: promo

13. detsembril toimub Tartus Vanemuise kontserdimajas 14. korda rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle Of EST (BOE), kuhu saabuvad võistlema maailma olulisimate rahvusvahelise breigivõistluse tänavused võidukaimad tantsijad.

«Viimaste aastate jooksul oleme BOE-le stabiilselt igal aastal võistlema saanud maailma tippvõistlustel R16, Battle of The Year (BOTY) ja UK BBoy Championshipil võidutsenud meeskondi. Seega võime võistluse taseme kohta julgelt öelda, et Tartus toimuvad detsembrikuus mitteametlikud breigi maailmameistrivõistlused,» sõnas võistlust juba 14 aastat korraldav Oliver Soomets.

Võistluse selleaastased tähtkülalised on populaarne bboy crew Gamblerz Lõuna-Koreast. Tiimi nimel on nii maailma esivõistluste Battle of The Year (BOTY) kui ka R16 võite erinevatest aastatest, neist viimane R16 võit tuli tänavu. Crew liikmed on silma paistnud ka eraldi, kogudes kuulsust näiteks viimastelt Red Bull BC One indivisuaalvõistlustelt. Arvukat meeskonda, kellest saabub Eestisse võistlusformaati järgides viis tantsijat, on kodumaal saatnud ka märimisväärne kommertsedu.

Ameerika Ühendriike tulevad esindama sealsete parimate breigitiimide Flipside Technique ja Beast Coast liikmetest kokku pandud supermeeskond Beast Docious Kingz. «USA tiim on sealsest kahest kõige kõvemast crew'st kokku pandud tõeline löögirusikas, kes on võitnud ära hiljutise BOTY võitja ja maailmameistri Predatorz, kes on ka eelmise aasta BOE võitjad,» sõnas võistluse korraldaja Oliver Soomets.

Eestit esindavad 5-vs-5 valitud ehk VIP crew'de võistluses Eesti meistrid Submission ning neljas valitud tiim on OBC ehk Original Breakers Circle Venemaalt. «OBC on Venemaa parim breigimeeskond ja ametlikult Vene meistriteks tunnistatud. Crew esines muuhulgas Sotši olümpiamängude avamisel ning on üles astunud muudel suurtel riigisündmustel. Nende trupi liider Alcolil võitis sel aastal ka BOTY individuaalvõistluse,» rääkis Oliver Soomets.

Kokku on BOE-le oodata 400 tantsijat 20 riigist, sealhulgas loomulikult Eesti ja Baltimaade parimad. Kaugemalt tulijatest on lisaks Koreale ja USAle esindatud näiteks Maroko ja Alžeeria.

Lisaks meeskondlikule 5-vs-5 breigilahingule (osaleb kokku umbes 20 meeskonda) astuvad BOE-l üles mitmed värvikad tantsijad ka teistes kategooriates: võistluse kavas on veel popping, hiphop ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest võtab osa kutsutud meeskondade valitud paremik. Uuendusena on kavas ka tantsustiil nimega krumping, mis kujutab endast eriti agressiivset hiphoptantsu.

Žürii erikülalistena saabuvad BOE-le tantsijaid hindama Rubberlegz (GER), Xisco (NED) ning Focus (FIN). Hiphoptantsu ja poppingut asuvad hindama Brooke (GBR) ning Philippe «Physs» Almeida ja Kefton (FRA). Krump-tantsu hindavad Grime (EST), N'Light (KZN) ja Baddtrip X (RUS).

Õhtut viib neljandat aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest. Muusikat valivad sel aastal duona DJ-d Urangun Itaaliast ning briegimaailma tipp-DJ Nobunaga Hollandist, kes miksis muusikat ka BOTY finaallahingutele.

Võistlused algavad eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi 18 ajal ning vältavad kella 22ni õhtul. Nii võistlustele eelneval kui ka järgneval päeval (12. ja 14. detsembril) toimuvad BOE-l osalevate kohtunike ja tantsijate osavõtul ja juhendamisel Tallinnas Dance Acti tantsustuudios kõigile huvilistele avatud workshopid.

Pärast võistlusi ootab ees BOE 2014 ametlik afterparty Tartu Sõbra Majas VÄLK üritustesarja alt, kus teevad LIVE-etteaste hetke pööraseim Eesti artist Tommy Cash ning Suurbritannia räppar Ruinz Ason koos DJ J-Flamesiga. Pidu toimub kahel laval ning muusikat valivad BOE ja VÄLK DJ-d.

Battle of Esti korraldab Eesti Breiktantsu Liit koostöös maailma suurima breigiorganisatsiooniga BBoyWorld, mis ühendab enam kui 2 miljonit breiktantsijat üle maailma. Võistlusi toetab Lauma Medical.

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti. Pileti hind on kuni 12. detsembrini 12 eurot, pärast ning uksel 16 eurot.

Ajakava ja võistlejate nimekirja leiab BOE 2014 Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles