Beebipill parandab mälu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebipill parandab mälu?
Beebipill parandab mälu? Foto: SCANPIX

Austria teadlaste sõnul mõjutavad beebipillid naiste aju teatud osi, aidates parandada mälu ja sotsiaalsete oskuste õppimist.

Uuring näitas, et beebipillide kasutamine suurendas erinevaid aju osi kolme protsendi võrra, kirjutab The Telegraph.

«Teatud ajuosade suurenemine omakorda võib parandada mõningaid funktsioone, nagu näiteks uute eluks vajalike oskuste õppimist ja meeles pidamist,» selgitati.

Teadlaste uuring põhineb magnetresonantstomograafial.  Teadlased uurisid selle abil aju kolmel grupil – meestel, beebipille võtvatel naistel ja beebipille mitte võtvatel naistel.

Tulemused näitasid, et beebipille võtvate naiste ajuosad, mis on seotud mälu, õppimise ja suhtlemisega, olid suuremad kui beebipille mitte võtvatel naistel.

 «Teatud funktsioonide eest vastutavate ajuosade suurenemine parandab teatud oskusi. Meie uuring näitas, et näiteks mälu,» selgitas Salzburgi ülikooli teadlane Belinda Pletzer.

Uurija rõhutas, et naiste aju üldsuurus ei muutunud ning pole teada, kas beebipillidest loobudes suurenenud ajuosad kahanevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles