Lõuna-Koreas võib mitteametlike selfie keppide tõttu trellide taha sattuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Koreas on tekkinud probleem niinimetatud selfie keppidega, mille võltsinguid on palju müügil.

Selfie kepi puhul saab nutitelefoni  panna kepi peas oleva hoidja külge ning sealt kohe pildi teise nutitelefoni või arvutisse edastada, kirjutab Discovery News.

Lõuna-Koreas võib ebaseaduslike selfie keppide müümise eest saada 27 000 dollarit trahvi või kuni kolme aasta pikkuse vanglakaristuse.

Võimude sõnul on raske nende keppide müüki kontrollida.

Lõunakorealased on aga uuest abiseadmest vaimustuses, ostavad neid mustalt turult ning naudivad selle abil piltide tegemist.

Asjatundjate kinnitusel tuleks uurida, kas need nutiseadmed takistavad teisi lühilainepikkusel töötavaid seadmeid. Arvatakse, et need selfie kepid, mis ei ole ametlikult registreeritud,  võivad seda teha.

«Need seadmed ei pruugi takistada politseiraadio tööd ega ka mõjutada lennuliikluse sidepidamist, kuid kuna tegemist on telekommunikatsioonivahendiga, siis nõuab selle kasutamine reguleerimist,» teatasid võimuesindajad.  

Hoolimata keelust ostetakse Lõuna-Koreas ikkagi musta turu selfie keppe. Politsei sõnul ei kavatse nad siiski nendele ebaseaduslikele müügikohtadele haaranguid teha.

«Oleme hoiatanud, et ebaseadusliku müügi eest võib karistada,» teatas politsei esindaja.

Lõuna-Korea on maailmas üks väga reguleeritud riike ning enamasti soovivad lõunakorealased, et neil oleks seadmete sertifikaadid ja need oleks ametlikult registreeritud.

Selfie kepi tavaline mudel maksab viis dollarit, keerulisemad aga 25 dollarit ja rohkem.

Lõuna-Koreas kasutatakse selfie kõrval samuti sõna «selca», mis on kokku pandud sõnadest «self» (ise) ja «camera» (kaamera).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles