Mida teha, kui sa ei meeldi mehe vanematele?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämm käitub nõiana?
Ämm käitub nõiana? Foto: SCANPIX

Kohtasid õiget kutti, kuid tema ema ja isa on sama hästi kui kurjuse kehastused...

Cosmopolitan.com tõi välja neli lihtsat nippi, kuidas kallima jäiste vanematega toime tulla.

1. Ürita neid mõista

Asjatundjate sõnul võib kõige tõenäolisemalt olla tegemist hirmuga. Inimestel on alateadik kaitsjainstinkt eemale lükata «sissetungija», kes nende perre kipub. Asi võib ka armukadeduses olla - ema tunneb, et ta sa asendad teda. Anna talle mõista, et ta on jätkuvalt kõige tähtsam, küsides temalt nõu (näiteks kuidas sinu kuti lemmiktoitu valmistada). Paljudel juhtudel hirmutab vanemaid, kui pärined teistsugusest keskkonnast. Sinu väärtused ja usk võivad nende omadega vastuollu sattuda. Nad võivad muretseda, millist mõju nende pojale avaldad. Näita ilma enda tõekspidamisi ohverdamata, et oled valmis nende omasid õppima ja et need saavad koos eksisteerida.

2. Ära ürita nende parimaks sõbraks saada

Sa ei pea oma kallima vanemate parim sõber olema, pead lihtsalt nendega läbi saama. Kui oled liiga innukas, võib see mõjuda pugejalikult. Samas ei tasu ka aukartlik olla. Mõtle neist kui võrdsetest, mitte ülematest, nii tunned end mugavamalt ja saad iseendaks jääda.

3. Näita, et hoolid nende pojast

Vanemad võivad muretseda oma lapse heaolu pärast, mistõttu tahavad nad kindlad olla, et sa ei murra nende pojakese südant. Nad ei taha sinuga lähemalt tuttavaks saada, kui kardavad, et sa varsti kaod. Mõned nõuanded: hoia oma kuti kätt, suudle põske või jutusta lugu, kuidas ta sind naerma ajas. Kui nad mõistavad, et su tunded on ehtsad, hakkavad nad sind usaldama.

4. Viimane abinõu

Kui pärast kõiki neid pingutusi on su mehe vanemad ikka samad õelused, pead end kehtestama. Kui sa ei luba neil end tõugata-tõmmata, austavad nad sind vääriliselt. Järgmine kord, kui nad ebaviisakad on, võid öelda: «Vaadake, ma ei palu teil end armastada, kuid mulle meeldiks, kui suudaksime vähemalt inimlikult käituda.» Kehtesta end kohe, sest kui otsustad selle kutiga abielluda, muutuvad probleemid ainult hullemaks.

Laused, millega mehe vanematele muljet avaldada

«Olen teist nii palju häid asju kuulnud!» Sellega moosid vanemaid ja jätad ka oma kallikesest hea mulje.
«Milline ta lapsena oli?» Lase neil jutustada oma kõigi aegade lemmikteemal ja nad ei märkagi, et närviliselt küüsi närid.
«Teist oli kena mind oma koju/õhtusöögile kutsuda.» Tänu avaldades näitad, et oled viisakas tüdruk, ja annad neile mõista, kuivõrd austatuna sa tunned nende hulka arvamise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles