Noored korraldavad Rakveres moetäika

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Reedel, 20. augustil algusega kell 13 korraldavad noored Kalevi kommipoe ees ehk Rakvere vana turuhoone külje ääres moetäika, kus saab nii müüa kui osta riideid ning ehteid. Sellelaadset täikat ei ole korraldajate arvates Rakveres varem olnudki.


Idee täika jaoks said Maris Siitas ja Grete Onna lihtsalt omavahelise vestluse käigus, kui selgus, et nii neil kui nende tuttavatel on üleliigseid riideid - riided ei mahu enam kappi ära, aga päris niisama ära anda või ära visata ka ei taha.

“Siis mõtlesimegi, et võiks teha ürituse nagu Tallinnas ja Tartus juba mitmeid kordi on toimunud,” rääkis Maris Siitas. Kuigi idee tuli äkki, saab see juba sel reedel teoks. “Ei jätnud jonni, tegime ära,” ütles ta.

Moetäika eesmärgiks on luua ostu-müügi-vahetuse keskkond vabas õhus, kus soodsate hindade eest on võimalik oma korralikud riided ära müüa või hoopis endale midagi uut soetada.

Samuti on võimalus noortel ehtekunstnikel müüa oma loomingut. Teisipäevase seisuga oli Siitase sõnul müüjaid juba 20, neist neli ehetega kaubitsejat.

Et reede on ka enamikule tööst vaba päev, loodab Siitas, et ostuhuvilisi on täikal palju, lisaks on see tore võimalus oma garderoobile enne kooli algust vajalikku täiendust hankida.

Ürituse alguses esinevad esteetika ja tantsukooli õpilased väikese tantsukavaga ning Eedeni Aia abiga on võimalik endale lasta punuda üks ilus pats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles