Toidutest: Evelin Ilvese tõhus kook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Karli Saul

Laboratoorsete katsete käigus testis Elu24 köögitoimkond Eesti esinaise Evelin Ilvese kabatšoki-šokolaadikooki.


«Kõik, kes on kunagi kabatshoki taimed kasvama pannud, teavad, et augustis tabab neid tõeline kabatshoki uputus. Üks taim annab 10-20 vilja! Sestap uurisin hoolega internetist ja raamatuist, mis sellest toredast köögiviljast teha saab,» teatab presidendiproua oma Facebooki leheküljel.

Näitena annab Evelin ühe koogi, mida ta ise sel suvel juba viis korda teinud, retsepti. See on tõesti üks väärt küpsetis, sest nagu autor ise ütleb, «maitseb see universaalselt nii pisikestele kui suurtele, nii eestlastele kui välismaalastele, ka neile, kellele koogid üldse ei maitse.» Lisaks saab selle koogi valmistamisega hakkama ka kõige suurem kobakäpp, nagu Elu24 eluskatsetes selgus.

Koogitegu võttis aega umbes 80 minutit. Tulemuseks oli tume tummine koogiketas, mis lõhnas isuäratavalt ning maitses veel parem. Oluline on märkida, et sellise koogi valmistamine ei nõua märkimisväärseid kulutusi, seda enam, et kabatšokid ehk eesti keeles suvikõrvitsad hoolsal perenaisel ju ikka peenral kasvavad. Kook on märkimisväärse toiteväärtusega, seega täidab hästi kõhtu. Ettevaatlikumad peaksid olema need, kel kalduvus kaalus hõlpsasti juurde võtta.

Evelin Ilvese koogi retsepti leiab huviline siit.

Keelesoovitus keelt alla viiva koogiretsepti autorile: nii «kabatšokk» kui «šokolaad» kirjutatakse eesti keeles š-tähega. Seda tähte saab arvutil esile manada nii: vajutage kõigepealt arvutiklaviatuuril numbriklahvidest vasakul asuvat nuppu ja seejärel kohe s-tähe klahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles