Mutant Disco läheb koos Norra DJ Todd Terjega kinno Sõprus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mutant Disco on üle kõige: Raul Saaremets (vasakul) ja Rhythm Doctor
Mutant Disco on üle kõige: Raul Saaremets (vasakul) ja Rhythm Doctor Foto: Liis Treimann

Eesti kauaaegseim seeriapidu Mutant Disco toimub reedel 20. augustil kinos Sõprus, peakülaliseks Norra DJ ja tantsumuusika produtsent Todd Terje.

Todd Terje on üks Norrast alguse saanud uue laine diskomuusika olulisemaid tegelasi Prins Thomase ning Lindströmi kõrval.

Ühtlasi on ta üks juhtfiguure viimasel kümnendil klubimuusikas õitsele löönud re-edit-kultuuris, kus DJd töötlevad käepäraste vahenditega vanu diskomuusika-klassikuid moodsama kõlaliseks.

Terje on muusikat välja andnud ka nimede Tangoterje, Disco-Terje, Chuck Norris ja mitmete teiste alt.

Kinosse Sõprus minekuga augustis läheb viimastel aastatel regulaarselt Von Krahlis aset leidnud Mutant Disco „linna peale“. Hakates korra kuus toimuma mitte ainult Von Krahlis, vaid ka mujal sobilikes paikades, sealhulgas ka kinos Sõprus ja Telliskivi loomelinnak näiteks.

Norra diskosaadiku juhtimisel tantsisklev Mutant Disco algab 20. augusti õhtul juba kell 22:00, kui Sõprse ekraanil linastub dokumentaalfilm legendaarsest briti muusikaprodutsendist Joe Meekist. Film „A Strange Story of Joe Meek“ on valminud aastal 1991.

Tantsuöö lõpus – varastel hommikutundidel - vilgub aga Sõpruse kinolinal YouTube-disko, kus uue tehnoloogia põlvkonna „videodiskorid“ valivad publiku rõõmustamiseks meeldivat huumorit ja ehmatavat muusikat.

Lisaks Todd Terjele mängivad tantsumuusikat ka Raul Saaremets, Rhythm Doctor ja Siim Nestor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles