Statistika: oktoobri enimkuulatud bänd oli Elephants from Neptune

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elephants From Neptune
Elephants From Neptune Foto: Tiit Mõtus

 

Veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt võitis oktoobris eestlaste enimkuulatud muusikaalbumite TOPi kohalik bänd Elephants from Neptune, teise koha sai Briti staar Ed Sheeran ja kolmanda Põhja-Tallinn.

Eestis Deezerit esindava Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul oli populaarseimate plaatide esikümnes vaid kaks eesti artisti. «Interneti ja muusika voogedastuse levik sünnitab kiirelt uusi staare, kuid nii eestlaste kui ülejäänud maailma muusikaedetabel on ikkagi suhteliselt sarnane,» ütles Aron.

 

Muusika voogedastus jõudis Eestisse alles hiljuti ja keskmiselt kuulab kohalik kasutaja päevas kahe kahe albumi jagu muusikat, mis teeb keskmiselt kokku 35 tundi ehk poolteist päeva kuu jooksul. Euroopa keskmine Deezeri voogedastuse kasutus ühes kuus on 40 ja mujal maailmas 49 tundi.
Foto: SCANPIX

Striimingteenuse tellijatest on Eestis 77 protsenti mehed ja 23 naised. Maailmas on keskmiselt Deezeri voogedastuse tellijatest 65 protsenti mehed ja 35 naised. Nii Eestis kui mujal maailmas on muusika voogedastuse teenuse tellijatest suurim osa vanusevahemikus 25 – 34.

 
Deezer on 35 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit kasutajat 182 riigis. Deezeri peamine konkurent Spotify koondab 20 miljonit muusikapala ning levib 55 riigis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles