Rootsi kool loobus klassipiltidest, kuna neid pandi sotsiaalmeediasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf
Fotograaf Foto: SCANPIX

Rootsis Luleås Briseni põhikoolis õppivate laste vanemad ei pea enam oma võsukesi klassipiltide jaoks kenasti riidesse panema ega soenguid korda sättima.

Kool loobus klassipiltide tegemisest, kuna lapsevanemad jagavad neid pilte sotsiaalmeedias, edastab väljaanne Aftonbladet.  

Koolijuhi Sara Cervanetsi sõnul võivad sotsiaalmeediasse jõudnud pildid tekitada neile lastele, kelle identiteeti tuleb varjata, suuri probleeme. Need võivad olla näiteks rahvusvaheliste suurfirmade juhtide või diplomaatide lapsed.

Samas on ka neid vanemaid, kes ei soovi näha oma lapse klassipilti internetis.

«Jätsime klassipildid ära, kuna need jõuavad aina sagedamini sotsiaalmeediasse. Üsna palju on neid vanemaid, kes ei soovi oma lapse pilti leida internetist,» teatas Cervantes.

Cervantes tõdes, et klassipiltide avalikku ruumi jõudmist on väga raske ära hoida ja kontrollida.

Õpilaste vanemate esmane reaktsioon on olnud pooldav.

«Seni on vaid 4 – 5 vanemat teatanud, et nad ei ole sellise korraldusega rahul,» lisas koolijuht.

Cervantese sõnul ei ole piltide sotsiaalmeediasse jõudmine ainus põhjus, miks pildistamine ära jäeti. Piltide tegemine on töömahukas ning osa vanemaid pidasid pilte liiga kalliks.

Aasta tagasi lõpetas klassipiltide tegemise ka üks Göteborgi kool, kuna need osutusid liiga kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles