Noored kitarristid annavad raamatukogus kontserdi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

19. augustil kell 17.30 annavad Rakveres Lääne-Virumaa keskraamatukogus kontserdi kaks Saksamaal tegutsevat noort kitarristi – Kristjan Tamm ja Gleb Simak.

Kavas on muusikat barokist tänapäevani, eesmärgiks pakkuda kuulajatele mitmekesist ning üle kultuuri- ja ajapiiride ulatuvat muusikat kahel klassikalisel kitarril – kammerliku, kõlavärvirikka ja dünaamilise koosseisu esituses.

Muusika liigub läbi ajastute ning stiilide barokist tänapäeva, kontserdil kõlab Antonio Vivaldi, Ferdinando Carulli, Leo Brouweri, Raimond Valgre, Urmas Sisaski, Nikita Koškini ja Laurie Randolph’i looming.

Mõlemad esinejad on Karlsruhe muusikaülikooli tudengid. Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli (Jelena Ossipova klassi) lõpetanud Kristjan Tamm siirdus end Saksamaale klassikalise kitarri vallas täiendama 2009. aasta sügisel pärast Tartu ülikoolis bakalaureusekraadi omandamist semiootika erialal.

Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli lõpetanud Gleb Simak läks Karlsruhesse 2008. aastal pärast pooleteiseaastaseid õpinguid Eesti teatri- ja muusikaakadeemias Heiki Mätliku käe all. Mõlemad muusikud töötavad juba aastaid ka klassikalise kitarri õpetajatena muusikakoolides.

Orienteeruvalt tund ja 15 minutit kestev kontsert on tänu Eesti kultuurkapitalile kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles