Video: Šotimaa Loch Nessi «koletis» või on tegemist puuga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1934. aastal foto Loch Nessi «koletisest», mis nüüdseks on võltsinguks tunnistatud
1934. aastal foto Loch Nessi «koletisest», mis nüüdseks on võltsinguks tunnistatud Foto: SCANPIX

Novembri alguses jäädvustas Richard Collins Šotimaa kurikuulsal Loch Nessi järvel mingi objekti liikumise.

Juba aastakümneid püütakse lahendad niinimetatud Loch Nessi koletise mõistatust, kuid seni ei ole koletist kunagi selgelt nähtud, edastab Daily Mail.

58-aastane Collins jäädvustas kummalise olendi oma iPhone´iga Loch Nessi järve edelaosas. Mehe arvates oli tegemist mingi pika kaelaga loomaga.

Nüüd tehtud uus video käivitas koletise teemal uue spekulatsiooni.

Kohalike loodusekspertide arvates võib videol nähtule olla loomulik selgitus. Metsakaitseorganisatsioon The Woodland Trust on veendunud, et vees on lihtsalt üks puuront.

Loch Nessi järvel on sel aastal nähtud mitmel korral «koletist» ning nähtut on jäädvustatud.

«Koletise» märkamisi jäädvustava kohaliku elaniku Gary Campbelli sõnul tehti 90 aasta pikkuse tähelepanekute jooksul enim tähelepanekuid selle aasta veebruaris.

The Woodland Trust teatas, et hilissügisel ja kevadel kui järve veetase on kõige kõrgem, jõuab kahest jõest Loch Nessi järve suures koguses vette langenud puitu. See oleks loogiline selgitus ka nüüdsel videol nähtuavale «olendile».

«Koletist» on ka varem püütud selgitada vees olevate puurontide, kuid ka ujuva elevandi abil.

Loch Nessi koletise kohta pärinevad esimesed andmed keskajast. Loch Nessi müsteeriumi kohta käiv kõige kuulsam foto pärineb 1934. aastast, kuid nüüdseks on tunnistatud see võltsinguks.

See Šotimaa «järvekoletis» on maailma üks kuulsamatest lahendamata mõistatustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles