Austraallanna jättis oma vastsündinud lapse kanalisatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalias Sydneys kanalisatsioonikaevust leitud vastsündinu
Austraalias Sydneys kanalisatsioonikaevust leitud vastsündinu Foto: SCANPIX

Austraalias Sydneys jättis ema oma vastsündinud lapse kanalisatsiooni, kuid laps päästeti.

Politsei arreteeris 20-aastase naise ning esitas talle süüdistuse ettekavatsetud mõrvas, edastab BBC.

Päästjate sõnul sai laps kanalisatsioonis oldud viie päeva jooksul kannatada, kuid ta tervislik seisund ei ole eluohtlik.

Laps leiti eile jalgratturi David Otto ja ta tütre poolt, kes juhuslikult sõitsid Quakers Hillis 2,5 meetri sügavusest kanalisatsioonikaevust mööda.

Leidjate sõnul said nad nutu järgi aru, et tegemist on lapsega. Samas oli kanalisatsioonikaev nii sügav, et nad last ei näinud.

Kohale kutsutud päästjatel kulus üsna kaua aega, et eemaldada kanalisatsiooniaugu kaas ning päästa toitmata ja vedelikupuuduse käes vaevelnud laps.

Politsei arvates sündis laps eelmisel esmaspäeval ning 24 tundi hiljem jättis ema oma lapse kanalisatsiooni.

Laps viidi ravile Sydney Westmeadi lastehaiglasse.

Politsei sõnul suudeti laps õigel ajal leida. Kui ta oleks seal kauem olnud, ei oleks ta pruukinud ellu jääda, sest Sydneys on temperatuur kerkinud 40 soojakraadini.

Lapsel oli nabanöör ära lõigatud ning see viitas, et tegemist oli haiglas sündinud lapsega. Samuti oli lapsel ümber haiglast antud tekk.

Lapse hüljanud ema peaks kohtu ette astume selle nädala reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles