Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Õun, mis maitseb nagu viinamari

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
«Grapple» õunad
«Grapple» õunad Foto: Wikipedia.org

USAs loodi õunasort, millel on viinamarja maitse.

Õun-viinamarja hübriidi taga on Washingtoni osariigi Wenatchee oru puuviljaaretajad, edastab foxnews.com.

Toidulehekülje VICE kaastööline Adam Leith Gollner paljastas, et aretajad võtsid Jaapani Fuji sordi õunad ning hoidsid neid metüülantranilaadis ehk viinamarjamaitset tekitavas kunstaines.

Inglise keeles kannavad need õunad nime «grapple» (grape- viinamari ja apple-õun).

Metüülantranilaati leidub näiteks närimiskummides ja maiustustes.

Lisaks kasutavad farmerid viinamarjamaitset tekitavat ainet ka lindude peletajana.

Keskkonnakaitsjate ja toiduspetsialistide sõnul on tegemist üsna süütu ainega, mis ei kahjusta keskkonda ega tarbijate tervist.

Uute õunte loojad andsid neid süüa vabatahtlikele katsealustele saamaks teada reageeringuid maitsele.

Reageeringuid oli seinast seina, mõne arvates olid õunad viinamarjalimonaadi maitsega, teistele aga meenutasid need lapsepõlves kasutatud viinamarjamaitselist hambapastat.

Üks keskealine mees teatas, et ta ei söö õunu, kuid ta tõmbab kuivatatud õuntest tehtud sigarette.

Tema arvates saaks õunu edukalt kasutada need suitsetajad, kes soovivad suitsetamisest loobuda.

«Grapple» õunad on USAs juba müügile jõudnud.

Tagasi üles