Video: Venemaale langes veel üks meteoriit?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusilming Sverdlovski oblastis
Valgusilming Sverdlovski oblastis Foto: Youtube

Venemaal Sverdlovski oblastis Jekaterinburgi lähedal jäädvustati nädala tagasi videole valgusilming, millele seni ei ole leitud selgitust.

Seda näinute sõnul oli tegemist umbes samasuguse langeva valguskeraga nagu möödunud aastal Tšeljabinskis, edastab Russia Today.

Tšeljabinskisse langes meteoriit, mille tagajärjel sai üle 1000 inimese vigastada ning paljudel hoonetel purunesid aknaklaasid.

Sverdlovskis tehtud videot näinute sõnul ei pruugi nüüd tegemist olla meteoriidiga.

Youtube´is leiduvas videos on kosmilist helendust näha umbes kümne sekundi jooksul.

Astronoom Vadim Krushinski sõnas meediale, et tegemist ei saa olla meteoriidiga, kuna valgus on liiga punakas.

«Maa atmosfääris langeva meteoriidi ümber on tavaliselt väga erk hele valgus. Võimalik, et tegemist oli hoopis raketiga, mis kosmosesse saadeti,» selgitas asjatundja.

Internetis on spekuleeritud, et see võis olla ka näiteks kaugel asuva tööstushoone plahvatuse valguskuma või relvakatse.

Sverdlovski oblasti võimude kinnitusel ei ole piirkonnas rakette välja saadetud. Armee esindajad kinnitasid, et seal ei ole tehtud ka relvakatsetusi. Seda põhjusel, et Sverdlovski piirkonnas ei asu mitte ühtegi sõjaväebaasi ega polügooni.

Sverdlovski päästeteenistuse andmetel ei ole nad saanud ühtegi teadet kosmilisest objektist tingitud vigastuste kohta.

Kummalist heledat objekti näinute sõnul hämmastas neid asjaolu, et sellega ei kaasnenud heli ega plahvatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles