Siberi politseinikud võivad varsti liikuda põhjapõtradel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjapõdrad
Põhjapõdrad Foto: SCANPIX

Venemaal Siberis plaanitakse politseinike transpordivahendiks põhjapõtru.

Selline plaan on Jamalo-Neenetsi regioonis, kus on üsna karmid kliimatingimused ning keeruline jäine maastik, edastab Izvestija.

Venemaa tundraala on peaaegu aasta läbi külmunud.

Kohalikul politseil on küll mootorsaanid, kuid sageli on tulnud kasutada transpordivahendi ja uurimisabilisena hoopis loomi, kel karmides tingimustes probleeme ei teki.

 «Jätkame ka mootorsaanide kasutamist, kuid masin on masin ja ei talu väga madalaid temperatuure,» sõnas kohalik võimuesindaja Irina Pimkina.

Ta lisas, et mootorsaan võib keset tundrat katki minna või pinnasesse kinni jääda, kuid põhjapõdraga neid asju tavaliselt ei juhtu.

Politseil on vahel väga raske ajada tundrasse põgenenud kurjategijate jälgi, sest nad kasutavad transpordivahendina just põhjapõtru.

Loodetakse, et just põhjapõdrad päästavad Siberi politseinikud plindrist.

Venemaa kaitseministeerium on varem ostnud 150 eeslit ja muula, mis kuuluvad nüüd mäestikualadel tegutsevatele politseiüksustele.

Russia Today andmetel tegeletakse juba seadusemuudatusega, mis võimaldab korrakaitsjatel võtta põhjapõdrad kasutusele.

Väljaanne tõi näiteks Soome Lapimaa, kus kohalik politsei kasutab abilistena juba ammu põhjapõtru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles