Video: Soome sketšisaates tögati Putinit ja lubati Eestit kiusama tulla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTV3

Internetis kogub populaarsust Soome meelelahutussaate «Putous» videoklipp, kus heidatekse nalja Vladimir Putini, Soome valitsuse ja ka Eesti üle.

Sketšis kohtuvad president Sauli Niinistö ja peaminister Alexander Stubb pisikest kasvu poolpalja Putiniga.

Soomlased ütlevad Putinile, et Ukraina ründamine pole sugugi lahe. See tekitab üle maailma halbu võnkeid ja Moskvas pole juustu - seega kõik kaotavad. Soomlased võtsid jutuks ka Venemaa meediavabaduse ja lennukite piiririkkumised.

Putin andis tõlgi vahendusel teada, et mehel, kes suudab tiigrile peksa anda, pole mingeid saladusi: «Venemaa ei pommita Ukrainat. Venemaa isegi ei tea, mis on Ukraina. Nad pole sellest kuulnudki. Vladimir lisab, et ajalehed on Venemaal väga vabad. Mõlemad ajalehed. Mis puutub õhupiiri rikkumistesse, siis see pole lihtsalt võimalik, sest Venemaal pole a) lennukeid ja b) õhuruumil pole tundeid. Kas sellest piisab?»

Niinistö ja Stubb nõustuvad isekeskis, et see oli hea jutt, kuid ümber pöördudes näevad nad, et Putin on hüvasti jätmata ära läinud.

«Oh ei... Alex, kes on isegi meist väiksem?» küsib Niinistö seepeale.

«Eestlased,» vastab Stubb.

«Lähme neid kiusama!» teatab Niinistö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles